Gott Nytt År!

Gott nytt år på er! Nu beger vi oss till goda vänner för att fira in det nya året!
Halvkassa bilder jag vet men de är tagna med ipaden. 
ps, del två av "Året 2012" kommer i morgon!

Hoppla!

Ny prinsessklänning har inhandlats (Linda!!!) och Lilla H tilltalas numera Törnrosa. Igår var jag alldeles slut och slöade mest inne i sovrummet med ipaden i knät. Maken lekte med Lilla H Törnrosa hela dagen så idag var min tanke att låta honom få lite andrum. Jag och dottern ägnade förmiddagen åt att bråka och sedan nu ikväll har vi suttit tillsammans och laddat hem roliga appar på ipaden. Kul mamma jag är va? 
 
Har jag nämnt att soffan används till fler saker än att sitta i? Hon stället sig uppe på ryggstödet och sedan flyger hon ner i nåt som liknar ett uppochnedvänt svanhopp och studsar och håller på. Fler jack i hakan snart? Check!

Året 2012 del 1

JANUARI
Vi var alla väldigt skakade av vår vän Saras dotter Alice som fått diagnosen hjärntumör över julhelgen. Ett år senare nu har Saras insamling och projektet Alicemössan dragit in över 100 000kr till barncancerfonden. Så jäkla bra! Klicka på bilden om ni vill komma direkt till webbutiken.
 
Lilla H hade det fortfarande tufft på förskolan men vi kämpade på. Hon njöt på fritiden då hon kunde leka med sina kompisar hemma. Favoritkompisen var självklart Jenna. Favoritplagget var den rosa prinsessklänningen.
 
Lilla H var även på sitt första barnkalas. Mimmirosetten i håret köpte jag på TIGR för 10 kronor, väl spenderade pengar! Ballerinaskor i januari, ja det ska vara min dotter då....
 
Jag pluggade på och läste extra kurser på min utbildning som gav mig extra kompetens och breddade mina arbetsmöjligheter. Började dock se fram emot slutet.
 
Vi var även ute i snön och åkte spark.
 
 
FEBRUARI
Denna månad bestod av många sjukdagar. Maken var två veckor i Australien och under tiden blev både jag & Lilla H sjuka,förkylningar, öroninflammation & magsjuka. Jippie! Vi tröstade oss med ett besök i leksaksaffären där vi handlade på oss massa nya leksaker. Jag hann dock fylla 30 år också och ha fest.
 
 
 
MARS
Lilla H fyllde 3 år vilket firades både med barnkalas och släktkalas. På sin födelsedag fick hon välja vilken aktivitet hon ville och valde självklart att åka och bada.
 
Det blev varmt vårväder och vi fikade utomhus.
 
Lilla H lekte i sin lekstuga, fortfarande i ballerinaskor och prinsessklänning.
 
Vi hade även börjat prata om att flytta till England. Vi hade pratat om utlandsflytt länge men det var nu vi på allvar började se på möjligheterna. Planen var i så fall att flytta redan i September.
 
 
APRIL 
Ännu en runda för maken till Australien. Lilla H reagerade starkt på hand frånvaro och hon var överlycklig när han kom tillbaka. Själv tyckte jag att det var väldigt ensamt och min make var trött på det ständiga resandet. England blev mer och mer aktuellt för oss.
 
Lilla H klippte sig hos frisören och var så duktig som vanligt. Ny favoritklänning var den bruna volangklänningen från PompDeLux.
 
 
Vi var mycket ute i trädgården och röjde inför sommaren.
 
Vi åkte också till Köpenhamn för lite kvalitetstid bara vi tre. Där besökte vi disneystore och gick på zoo samt badade i en stor simhall. Lilla H älskade resan och att få bo på hotell och åka tåg.
  
 
MAJ
Vi hade fint väder i maj och det hanns med många grillkvällar, poolbad, utelek med vänner och cykelturer.
 
 
 
Vi får ett erbjudande om att flytta till England i September men tackar nej.
 
 
JUNI
Det blev kallare igen (vad annars).
 
Vi får veta att vi väntar barn.
 
Vi firar midsommar på Öland tillsammans med vänner från mammagruppen. Älskar det gänget, att vi träffats på BVC när vi fic våra barn och att vi nu, snart fyra år senare är supertighta och firar alla stora saker ihop osv.
 
 
Vi reser iväg på semester till Italiens tillsammans med min makes föräldrar och hans brors familj. Jag, Lilla H & farmor flyger ner och de andra bilar. Vi har två underbara veckor vid havet i södra Italien. God pizza åt vi nästan varje dag och det blev massor av bad och lek på stranden.
 
 
 
 
JULI
I italien besökte vi Neapel & Pompeji. Vi åkte och åt i små charmiga gamla städer och latade oss vid poolen. Semester helt enkelt.
 
Väl hemma hälsar vi på våra vänner i deras husvagn på Öland och åker till andra vänner i deras stuga vid havet vid Kalmar. Lilla H har så kul och leker med sina vänner och tycker det är mysigt att sova i bäddsoffa eller på luftmadrass.
 
Min make får en ny 67 tums (tydligen viktigt) grill som han är mycket nöjd över.
 
Jag börjar känna av graviditeten och mår väldigt dåligt. Illamåendet är utav en annan värld och jag är helt knockad vissa dagar. Vad jag inte visste då var att den sjukdom som lurade inne i min kropp förvärrar graviditetspsymptom gånger 10. Inte konstigt att jag var helt förstörd.
 
Jag återkommer med resterande månader snart. De är bland de tuffaste månaderna i mitt liv och de tar lite lägre tid att skriva om. Hoppas ni gillar min sammanfattning hittils.
 

Kompisar

 
Lilla H är glad när hon äntligen får leka med Alina som haft vattkoppor. Egentligen hade jag med glädje låtit smitta henne men just nu vid jultider känndes det sådär. Annars kan det ju vara skönt att ha det överstökat vid ett planerat tillfälle som man säger så.
 
 
Testade mina photoshop-skills och redigerade bort Alinas vattkoppor i ansiktet för lite övning. Tycker det blev bra! På första bilden fick jag inte bort alla. Tog också bort lite chokladfläckar i min dotters ansikte ;-) Vill ni se orginalbilden så kan ni se den nedan. Klicka på den för att få den större.
 
 
 
 

Tomtar & blod

När jag var ute och skottade snö på julafton upptäckte jag att små tomtar byggt hus i snöhögarna. Jag skyndade mig in till min man och dotter som yrvakna och Lilla H fortfarande insvept i en filt kom ut och tittade. Lilla H var mycket facinerad över detta och tittade både länge och väl på de olika små bosättningarna. Efteråt funderade hon över var tomtarna bor när de inte bor i våra snöhögar.
 
Juldagen har spenderats i med min bror och hans familj samt goda vänner från Göteborg. Lilla H o& Meja lekte hela kvällen men oturligt nog så trillade vår tjej och slog upp ett jack under hakan som blödde och ställde till det. Jag ringde sjukvårdupplysningen och de sa att det måste tejpas eller sys. Lilla H hade ren och skär panik och vägrade tejpa det trots att vår snälla granne kom in med både tejp och presenter och eftersom att jag inte var sugen på att bryta upp kvällen, skicka hem gästerna och åka in till akuten så bestämde vi att vi skulle försöka tejpa såret när hon somnat. Sagt och gjort, så blev det. Nu idag när hon vaknade upp så har hon inte sagt nåt om tejpen så den har fått sitta kvar. Tur. Nu hoppas jag det läker bra och inte lämnar något fult ärr.
 
 
 
 

God jul

Sitter här och väntar på julbordet. Vi har öppnat paket och alla håller på och donar med sina nya saker. Min make har precis ställt in svärföräldrarnas nya appleTv på kinesiska och hittar inte tillbaka. Lilla H leker för fullt med sin kusin, de har stängt in sig. Hoppas ni alla får en fortsatt bra julafton.


Paketöppning!

Två bilder från paketöppningen här hemma på morgonen. Lilla H fick öppna paketen från oss i hemmets lugna vrå då det kommer bli massor av paket senare. Nu åker vi snart till min makes föräldrar! Är hungrig, en konstig känsla på julafton, man brukar ju vara så mätt hela tiden. Skönt med bara ett julbord i år och att slippa flänga runt mellan olika släktingar. Dock saknar jag mina föräldrar, hej mamma & pappa hoppas ni har det underbart i tropikerna!

Tack tack!

Oj oj en snäll vän kom förbi med en julklapp. DVD-spelare till bilen. Blir perfekt till Lilla H! Annars åker hon ju bil ändå utan några problem men med denna blir det ju roligare!
 

Julgran & klappar!

 
Granen saknar glitter, Lilla H har bestämt att det inte skall vara något sådant i år! Hon slet av det och sade bestämt att "jag ska förstöra julen"! Jaha funderade vi, vart har hon hört detta nu! Vi firar ju inte julafton hemma så under vår gran ligger det inte så många klappar!
 
Inte så många paket under vår gran. Men vänta lite nu..... vad är det där för nåt guldigt som glimmar.......
 
....... det är ju en massa guldkuvert! Vad kan det vara i dem??!! Åtta stycken! Jackpot!
 
Inget glitter i granen och vi har ännu inte fått upp de egendekorerade pepparkakshjärtana som skall vara där! Men ni kan se att det är Lilla H som bestämt vad som ska vara i den, det hänger allt från muffins till fönterdekorationer i den!
 
 
 
 

Mat

Lagar mat till familjen och passar på att tjuvstarta julen lite. Har suktat efter prinskorv hela dagen. Fantastiskt gott!


Tomten

Nu är gröten utställd till tomten. Lilla H är mycket spänd på om Tomten hittar hit i natt och om han faktiskt kommer äta upp gröten. "den blir ju kall" konstaterade hon när jag ställde ner fatet utanför dörren. Hon var skeptisk till om tomten äter kall gröt. Jaja vi får se, spännande, tänk tänk om det ligger några julklappar under granen i morgon när vi vaknar.....?!


BH

Andra bloggare har i evigheter höjt dessa paljettbhåar till skyarna. Jag har alltid tänkt att "när ska man använda en sådan" och slagit bort idén. Men nu ni, nu vet jag bättre. Två gånger denna veckan har jag önskat att jag ägt en sådan. Jag har världens finaste tröja från Filippa K som jag ej kan använda för jag har ingen passande BH. En med paljetter skulle vara så snygg under då BH:n ibland kikar fram i urringningen. Letade idag i alla affärer men självklart är de slutsålda. Men skam den som ger sig.


Me today

Många har klagat på att jag ej är med på bild så jag ansträngde mig och tog en outfit bild från kvällens fest.

Tröja: Filippa K
Kjol: h&m
Strumpbyxor: Spanx
Frisyr: Classic dounat.


iPad & Apple TV

Hemma hos oss kom tomten tidigt i år. En ny iPad och en Apple-tv inhandlades trots tusen andra viktiga saker på listan.

Vi har känt att behovet har växt för en iPad och den där tv saken var nåt maken absolut skulle ha.

Här provar Lilla H sin nya platta.


Tyll

Julavslutning på förskolan i onsdags och Lilla H dansade runt i sin rosa tyllbakelse fråm H&M. 
 

Min flicka!

Finaste tjejen lät mig fota henne en lång stund idag! Ska försöka sätta ihop ett collage! Här har ni en första bild! Många är nog inte vana att se henne utan sin lugg men idag inför fotot valde hon att sätta upp den!
 
Om ni undrar vad hon har på sig så är det en stjärngosseklänning som hon promt skulle leka lucia i idag!

Lilla H & Jenna

Lilla H med kompisen Jenna! Åh jag oroar mig för henne när vi flyttar. Tänk om hon inte hittar några vänner. Tänk om de andra barnen retar henne för att hon pratar "konstigt" eller om det inte finns något barn som tycker om samma saker som hon? Måste rycka upp mig, klart det finns. Vår dotter är ju världens härligaste goa tjej som hennes nya förskolekompisar kommer älska, såklart!
 
De är så fåniga de här två ihop. Jag bad att de de skulle le inför kameran och så får jag de här tillgjorda superskratten. De vet själva att de bara fjantar sig och de tycker det är superkul. 

Bubblor

Lilla H med såpbubblorna som hon fick i lördags i sin paketkalender! Har ni paketkalender hemma? Det är första året här. Önskade mig alltid en sådan när jag var liten men fick aldrig det så det kändes självklart att min dotter skulle få det! Nästa år ska jag samla ihop saker under hela året. Lite stressigt att hitta 24 saker (som inte enbart är skräp) på en och samma dag (vilket jag faktiskt ändå lyckades med). 
 
 

Julstök

Vi hade en riktig myssöndag igår. Först var det meningen att vi skulle dekorera pepparkakor till julgranen men hittade inga färdiga med hål i så vi fick baka själva. En viss liten dam blev väldigt uppspelt över detta. När vi väl började baka var hon med i ca 10 minuter sen tröttnade hon och gick och tittade på TV medans min man fick baka klart. Jag bakade samtidigt mina nya julfavoriter, saffransbiscotti! Hittade ett superenkelt recept hos ellenojag. Efter det åkte vi och julfikade hos några vänner. 
 
 

Lördag

Jag har köpt ett par skridskor till Lilla H. Maken och jag tänkte att även om man inte använder dem så ofta så är det ju bra som vuxen att ha ett par, så vi åkte och köpte varsitt par, sedan åkte vi till ishallen som hade kvällsöppet och åkte en stund.

Lillan älskade det! Hon ville åka varv efter varv. Själv tyckte jag nog inte det var så kul som jag minns, men sen har jag ju inte åkt på 15 år! Vi bestämde att vi ska åka igen i veckan så vi alla får öva mer! Det är ju lättare att åka som vuxen om man slipper hålla i sitt barn hela tiden.

Maken kom ju hem från Storbritannien natten till idag och ärligt talat så har han knappt varit hemma alls i december. Nu är resandet slut för detta året så nu får vi ha honom hemma några veckor! ❤


Trix fix pics

Leker lite med en ny app jag laddat hem där man kan göra collage av bilderna. Visar ju oftast bara en bild per inlägg även om jag tagit flera. Kanske något jag bör fundera över att använda. Skulle gärna vilja ha samma funktion för mina kamerabilder också. Gillar ni det? Har använt mig av random bilder.


12 12 12

Ikväll har vi varit på luciatåg på Lilla H:s förskola. Jag satt laddad med kameran men precis när de kom in så började kameran strula och ville inte ta några bilder. Jag blev knäckt men försökte ändå fånga ögonblicket med min mobilkamera. Det blev bara en suddig röra. När vi fikade senare så hjälpte en annan mamma mig att få igång kameran igen så de enda bilderna jag fick från kvällen var på Lilla H & Alina innan vi skulle gå hem. Typiskt!
 
Kan i alla fall berätta att Lilla H stod med i tåget några sånger och kom sedan och satte sig i mitt knä. Hon var så söt när hon stod där framme och höll en annan flicka i handen. Hon höll ljuset så det pekade neråt och sjöng med ibland. Så synd att jag inte kan visa er en bild!
 
Rätt roligt att Lilla H & Alina är så lika varandra i färgerna då jag och Alinas mamma är så otroligt olika till utseendet. När våra barn går tillsammans säger folk ofta att de alla tre (Alinas bror Leon också) ser ut att vara syskon. Här är en bild på dem för 1,5 år sedan!
 

Funderingar

Något Lilla H funderar mycket på är om hon kommer få ett nytt rum när vi flyttar. Det är fantastiskt hur olika vuxna och barn tänker. Självklart ska hon få ett nytt rum och inte bara det, hon skall få ett eget badrum också! Vi kommer att packa ner hela hennes rum här i Sverige och skeppa det över till England. Just hennes rum kommer bestå av exakt samma möbler och prylar så hon känner sig hemma i sitt nya rum och den nya tillvaron!
 
Bild ffrån Lilla H:s rum som det ser ut just nu!

Tänk om det går vägen....

..... jag hoppas verkligen det! Tänkt om Lilla H vill stå med i luciatåget i morgon? Det vore fantastiskt. Förra året vägrade hon ha på sig några luciakläder och än mindre gå i nåt tåg. Ikväll ville hon testa sitt lucialinne så kanske kanske kan det gå vägen i morgon..... Håller tummarna!


Kursdag

Kursen vi var på i Stockholm var superbra och verkligen väl utförd. Vi var ca 6 par som alla var på väg ut i världen via olika företag. Ingen skulle till samma destination, det var allt mellan Thailand, Nya Zeeland, Brasilien, Tyskland osv. De pratade med oss länge om all forskning som finns på folk som flyttar utomlands och jobbar. De förklarade hur man reagerar och mår psykiskt och om eventuella svackor och fällor osv som man kommer att uppleva. På eftermiddagen delades vi alla upp i egna rum för individuella föreläsningar som var anpassade efter det landet man skulle åka till. Till oss kom först en tjej från UD som var väldigt duktig på just Storbritannien allmänt. Sedan kom det en man som själv där i flera år och berättade om praktiska detaljer som var bra att tänka på tex bankkonton, sophämtning, puben, skolan osv. Gick därifrån med mycket ny information!
 
Störst eloge ger jag ändå till min dotter Lilla H som var med hela dagen och satt tyst med hela tiden. Hon målade, såg på film eller lekte med sina dockor. Hon störde inte en enda gång. Hon låg inte på golvet och skrek, eller försökte springa ut, tjatade eller avbröt oss. Man märkte inte att hon var där och alla öste beröm över henne att hon var så lugn och fin. Sanningen är den att jag hade superdåligt samvete för även om hon var duktig och tyst så vet jag att hon hade väldigt tråkigt, jag menar vilken treåring skulle tycka den dagen var rolig? Både jag och min man var överens om att hon skulle få en belöning efteråt så vi åkte raka vägen till leksaksaffären och där fick hon välja vilken leksak hon ville. Hon valde ett litet ponnyslott. 
 

Frukost

Här på hotellet har de en supergod hotellfrukost, men jag skippar faktiskt nästan allt gott och ägnar mig nästan enbart åt den här goda nygräddade våfflan som finns i frukosten. Att man inte äter våffla till frukost alltid??
 
Idag ska vi på kurs hela dagen för att lära oss engelska seder och bruk och få information om hur det är att flytta till ett annat land. Det ska bli intressant och hoppas man får svar på alla frågor som snurrar runt i huvdet. Vi hörs senare.
 
 

Ritar snoppar

I fredags när vi kom upp hit åkte vi ju direkt till min mans jobb för att skriva på papper inför flytten till England osv. Mitt i detta stela möte utbrister Lilla H "Titta pappa jag ritar snoppar!!". Kan ni tro att vi höll på att dö eller! Som tur var så kunde ingen hålla sig och alla skrattade åt henne. Antar att de också har barn. En sån otroligt passande sak att säga bland makens kollegor.
 
Här på bilden nedan är hon nere i restaurangen på hotellet iklädd pyjamas och klackskor. Så himla egen lixom, ska ha det precis som hon vill. Vad vi älskar henne!
 
 
 
 

Dop

Dopet igår var väldigt lyckat och min mae skötte sin roll som gudfar perfekt. Lilla H var så duktig i kyrkan. JAg trodde hon skulle bli rädd för allt ljud som sist vi var på dop men det var inga problem. Vi drog oss dock hemåt redan vid halv fem för Lilla H var ganska trött. Vi kikade in i djuraffären bredvid hotellet och tittade på djuren, det tyckte Lilla H var mycket roligt. Tog några bilder där inne. Ljuset i kyrkan var så dåligt att det inte blev några bra bilder. Vi vilade en stund på rummet innan vi gick ner till restaurangen och åt. Sedan gick vi upp till rummet och såg på Så Mycket Bättre och somnade tidigt.
 
Lilla H hade klänning från Pomp DeLux på dopet samt sina rosa klackskor.
 
 
 

Sociala familjen!

Jaha här ligger vi, den typiska 2010-tals familjen! Istället för varsin bok har vi varsin elektronisk apparat som vi antingen surfar, tittar på film eller spelar spel på. Alla är koncentrerade på vad som händer på den egna skärmen. Nån har hörlurar för att alla ljud inte ska blandas. Haha så typiskt. Men ändå är det skönt och avslappnat.
 
Resan till Stockholm gick bra idag. Lilla H skötte bilfärden utmärkt. Efter att vi försiktigt väckt henne vid 06.00 och burit ut henne i pyjamas insvept i en varm filt i -18,5 grader till en uppvärmd bil så tog det inte lång stund förren hon somnade om igen. Sedan sov hon tills halv elva då vi var i Mjölby. Hon sov sig igenom trafikkaos, morgonrusningen och till och med ett stop på min makes jobb i Huskvarna. Jag fick sitta kvar i bilen då vi inte ville väcka henne. Efter matstoppet såg hon på film och läste tidningar tills vi kom fram. Vi åkte direkt till Stockholmskontoret för att skriva på papper och gå igenom vår flytt i detalj. Så mycket att tänka på. Vi fick bra tips och massor av papper med oss. Sen checkade vi äntligen in på hotellet till Lilla H:s stora glädje. Hon har sett fram emot att få bo på hotell! Efter lite vila och middag uppe på rummet åkte vi en sväng till Mia & Martin och tittade på deras nya lägenhet. Så himla fin är den! Vi hälsade även på dopbarnet Philip. Nu ligger vi här med varsin liten chipspåse från lobbyn och ska snart sova!
 
 

Åh så skönt!

Längtar tills vi är framme i Stockholm och har checkat in på hotellet! Då ska jag ta en dusch och svepa in mig i den sköna badrocken som finns på rummet! Ljuvligt!
 

Kommentarer!

Jag tycker att det är väldigt roligt när ni kommenterar här på bloggen och jag har börjat svara på era kommentarer via bloggens svarsfunktion! Så fortsätt kommentera! Sitter här och är helt slut, har packat inför Stockholm och när man reser med barn känns det som man packars för en månads vistelse!
 

Vårt boende!

Lovade er bilder på vårt nya hus och här är dem. Som ni ser är det som ett radhus med tre plan. Ni får ha överseende med att möblerna ej kommer att vara där och den röda färgen i vardagsrummet kommer att målas vit! Och ja, det är en badtunna ni ser längst till vänster på bilden över uteplatsen! Känns som vattendjuret Lilla H kommer att bo i den, vinter som sommar! Huset har sammanlagt 5 sovrum, fyra badrum, två allrum samt kök, matplats & uteplats. Kommer passa oss perfekt!
 
Huset är bara några år gammalt så allt är nytt, fräscht & välskött! Det finns gott om plats för långväga gäster, något som var ett av kriterierna då vi sökte bostad.
 
Matplats & vardagsrum i en öppen planlösning precis som jag vill ha det. Den röda färgen kommer målas vit.
 
Ett av sovrummen. Till skillnad från många Engelska hem så har detta stora luftiga fönster som släpper in mycket ljus. Ja, det är heltäckningsmattor på de två överstå planen, ja även i badrummen. Vi får helt enkelt komma över det. Mattorna är i alla fall nya och fräscha!
 
Köket är nytt och modernt. Tvättmaskinen sitter där också vilket är lite ovant för oss men vi får vänja oss det är väldigt vanligt i England. Gasspisen kommer också kräva lite övning.
 
Det var på grund av den fina uteplatsen som vi tillslut valde detta stället. Inhängnad, Lilla H kan leka ute utan att hela tiden behöva övervakas. Vi kan sitta ute och grilla och äta på sommaren samt bada i badtunnan. Det är ingen direkt skötsel av den heller vilket vi inte ville ha. Inget gräs att klippa, inga rabatter att rensa!
 
 
 
 

Känns tryggt!

Detta känns ju inte så kul att läsa inför vårt stundande Stockholmsbesök. Vi ska åka bil dit också. Tåg vågar vi inte ta, vi har tider att passa och vem vet hur länge till SJ kommer ha sina tåg rullande. Hem åker vi dock tåg eftersom att min make flyger direkt till England och jag vägrar köra själv i snökaoset. Vi har precis bokat hotell och det känns så underbart att bo på hotell i Sverige jämfört med England. Gratis internet på alla rum! Jippie! Det var ju minst sagt knepigt när vi var i England att hitta en uppkoppling och på vårt hotell tog de betalt för varje minut. Riktigt dålig service tycker jag och då bodde vi ända väldigt fint. Nä tacka vet jag Sverige där nätet är väl utbyggt och typ en självklarhet snarare än ett tillval!
 
Nu ska vi trots vädret och åka iväg på middag hos några vänner! Håll utkik här under kvällen för jag tänkte updatera er med bilder på vårt boende i Bath som nu blivit klart!
 
 
 
 

Julklappstips!

Vill bara tipsa er om några av mina favoritleksaker! Matset från Jabadabado. Lilla H fullkomligt älskar sina olika matleksaker i trä. Nytillskottet är sex härliga glasspinnar med tillhörande ställ/låda. Rullrårtan ni ser är också en favorit. Kakfatet har hon haft ganska länge nu och jag vet inte hur många gånger man blivit bjuden på fika med de där kakorna! De är lite skavda i kanterna men det är bara för att alla barn som kommer hit älskar att leka med dem. Bor ni här där vi bor så finns de billigt i inredningsbutiken på Storgatan. Annars kan de hittas tex här
 
 
Tack snälla farmor för adventspresenten med glassar i. Jag bjuder alla som jag träffar på de goda glassarna!
 
 
 

Snöproblem

Åh jag har så ont i ryggen! Har skottat snö alldeles för många gånger senaste dygnet! Det fortsätter ju bara. Gillar när det snöar mycket, man skottar och så ligger det kvar och man har sådär perfekt skottade gångar hela vintern. Men när händer det? Never ever!
 
Jag var och köpte nya utekläder till Lilla H också. Det blev ett tvådelat set i rosa från Didrikson. Jag hade ju bestämt mig för att köra helt könsomvänt gällande utekläder. Hon skulle ha blåa och gröna utekläder, helst med traktorer och flygplan på. Så blev det inte riktigt. Jag köpte en overall från Pomp DeLux (se här) som var hur fin som helst. Men hon hatade den. Jag vet inte vad det var men hon bara vägrade den. Övervägde i ungefär en halv sekund innan jag kom fram till att det inte är en fight jag vill ta varje dag hela vintern utan jag köper nytt. Tyck vad ni vill men så blev det! Köpte som sagt ett tvådelat ställ samt ny mössa och vantar. Nu är hon ordentligt rustad för vintern! Jag kan också berätta att hon älskar sitt nya set och vi har varit ute en lång stund idag och skottat snö och lekt. Känns verkligen som jag gjorde rätt val. Overallen ville Linda mer än gärna köpa till Jenna så det gick också smidigt. 
 
Förresten tack mormor för utekläderna och tack farmor & Mattias för hjälp med bilen och vinterdäcken!
 
Lilla H i sina nya vinterkläder. Dålig bild, jag vet men hade bara en chans att ta den!

Godmorgon måndag!

Hej på er! Ny vecka nya utmaningar! Lilla H har förskola idag och sedan ska vi åka till stan och köpa en ny overall till henne. Velar lite mellan overall eller jacka+byxa. Vi får se. Helgen har inte bjudit på så mycket, lite bak, städ, trots, snöskottning, födelsedagsfest osv. Maken är i Frankrike sedan en vecka men kommer hem snart. Ska bli skönt. Vi saknar honom mycket!
 
Lilla H i fredags på förskolan. Hon är en sån cirkusapa!
 
Känner på värmen som stiger från kastrullen. Bak pågår. Hon tröttnade dock ganska snabbt. Tycker mest det är roligt att få hälla mjöl och annat i skålen. Äta det nybakade är hon inte det minsta intresserad av. 

RSS 2.0