The Holbourne Museum Of Art.

 
Tänkte visa er lite bilder från i lördags då vi var på The Holburne Museum of art i Bath och såg utställningen Colourscape. Det var som en stor uppblåsbar sak full med tunnlar och rum man gick in i och allt var fyllt med härliga färger och ljudinstallatiner. Jag ska gå igenom mina egna och se om vi fick till någon bra. 
 
Efteråt fikade vi i cafeteria på baksidan av Holbourne och den är helt fantastisk. Ni ser det på en av bilderna nedan där Lilla H står framför hela byggnaden. Det är så den ser ut på baksidan. På framsidan är den i vanligt engelsk stil. Man kan knappt tro att framsidan och baksidan är samma byggnad. 
 

SWE

Vi är tillbaka i Sverige denna veckan. Maken har jobb och jag har några läkarbesök så vi kombinerade ihop allt till en extra vecka i Sverige. Denna gången flög vi dock! 
 

Hamburgare

Ikväll blev det restaurangbesök igen. Efter att ha shoppat hela dagen så var vi bara hemma en snabb runda och bytte om innan vi begav oss till stan. Ikväll vart det Gourmé Burger Kitchen (minns ni Helga&Tobbe) som önskades (av mig). Deras bunless bacon & cheeseburger med grillad svamp, coleslaw & baconaioli är helt klart värt ett besök.  Här får ni några bilder på MIG!
 

Skoshopping

Idag drog jag och Lilla H till Bristol för att leta skor till henne. Hon har senaste veckorna klagat på ömma tår. Inte konstigt, när jag mätte i affären hade fötterna växt två storlekar. Vi slog på stort och köpte ett helt gäng skor och stövlar. Det kommer ju inte bli höst här på ett tag så tygskorna & ballerinor funkar bra. Sen kan jag bara komplettera med ett par boots samt vinterstövlar. Hittade också en söt klänning samt kavaj till damen. Tänkte ni skulle få se för en gångs skull. Var länge sen jag visade shopping. 
 
Vit klänning & marinblå kavaj med vita ränder funkar även till hösten. 
 
Ett par gummistövlar att ha hemma (hon får ej ha den färgen i skolan utan har ett par likadana marinblåa som hon ska ha där) och ett par gosiga Uggs. 
 
Ut med det gamla (överst) och in med det nya. Tygskorna är sommarens bästa och snyggaste sko. Kunde inte hålla mig utan köpte flera färger. Hon kommer ju behöva skor till Thailand i vinter också. Det blev tre tygskor och ett par svarta ballerina med rosett. 
 

Thai

Ikväll när maken kom hem från jobbet kände jag att jag inte ville laga mat så vi körde ner till stan och promenerade bort till The Thai Balcony, en thairestaurang vi hört talas om. Vårt stammisställe är ju Koh Thai Tapas men detta stället fick verkligen tummen upp också. Kul att testa något nytt. Bath är så härlig stad på kvällarna, det är fullt med folkliv och alla är så glada och trevliga. Många ställen är fullsatta så det är bäst att boka bord. Nu ligger vi i sängen, dagen har varit full av lek och aktiviteter så imorgon blir det nog en dag hemma. 
 

Rolig dag.

Sitter här och sorterar bland alla aktiviteter som Bath bjuder på under sommaren. Det är olika festivaler varje helg och varje dag finns det minst fyra olika alternativ på nya roliga saker att hitta på. Några saker jag planerar in är ridning, craft workshop, ljusshow, cirkus, hajk & bondgårdsbesök. Hjälp hur ska jag bara hinna med? Allt är ju gratis också eller kostar typ £3. 
 
Idag åkte vi in till stan en sväng jag och Lilla H. Efter lunch hämtade vi upp Theodora & hennes mamma och så åkte vi på ett event som staden Bath ordnat. Det fanns massor av saker att göra och Lilla H verkligen älskade det. Nedan kommer lite bilder från dagen. 
 
Började med att måla en enorm målning med massor av färger och glitter. Blev lite kladdigt men det gjorde inget. 
 
Sen gick vi över till såpbubblorna. Det var halt och en del barn föll men det var ingen fara, Lilla H stod stadigt. Hon stod där länge och gjorde bubblor med olika redskap. 
 
Efter det var det utklädnad som gällde. Lilla H hittade kläder som prinsessan Jasmin har i Alladin. Så jäkla söt vart hon. 
 
Sen blev det ansiktsmålning men Lilla H.... förlåt Jasmine ville ha ett hjärta på armen i stället.
 
Klipp & klistra hörnan. Vi tillverkade instrument med rullar, ris, tejp & klisterpapper. Det hanns med hoppborg, bygga koja, glass & lera också.  
 
 
 
 
 

Trött

Jag är så trött på mitt hår! Kort, fult och totalt omöjligt att göra något med. Luggen är på utväxt och spretar åt olika håll. Ingen ordning alls. Satte i löshår med clips igår för att se hur det blev och jag gillade det. Har bestämt mig för att sätta i extensions permanent. Blir lagom att ta ut dem till Thailand sen. Måste bara hitta en salong. Vad kan det kosta? Runt 4000kr eller? 
 
Har fått många frågor om jeansen på bilderna och de kommer från Gina och kostar 500kr. Det är de perfekta jeansen för oss som är lite kortare  eftersom att de är lagom långa och inte behöver rullas eller vikas upp. 

Cream Tea

Som ni vet äter jag egentligen inte kolhydrater och socker men i sommar har jag tänjt lite på gränserna. I alla fall så är det nolltolerans mot detta igen med start i morgon måndag. Så idag åkte vi ner till stan för att äta cream tea, något som jag velat göra ända sedan jag flyttade hit. Det är scones, syltar, bakverk, te osv. I Sverige är det nog mer känt som afternoon tea men här heter det cream tea
 

Hemma

Nu är vi alltså hemma i England igen efter en två dagars bilresa genom Europa. Vi var alla väldigt lättade när vi kom fram igår. Resan gick dock smidigt och vi behövde inte köa varken till färjan eller tunneln. Dock var vi lite nervösa vid den brittiska gränskontrollen. Vår bil ser lite skum ut efter olyckan och vi fruktade att tullen skulle stanna oss och tvinga oss packa ur hela bilen. Slapp detta!
 
Lilla H är överlycklig över att se sitt rum igen och alla leksaker. Vi vuxna är mer lyckliga över det faktum att vi har fiber här i huset. Efter en sommar med endast mobilwifi känns det som lyx. Bara att ladda upp bilderna nedan var en fröjd! Det är lite blandad kompott från hemresan. Vi bodde på ett urtjusigt hotell utanför Hamburg. 
 

Tittar in och säger HEJ!

Har inte haft så mycket tid att blogga på ett tag men slänger upp en bild på Lilla H från idag. Vi håller på att spara ut luggen så ofta sitter den i en tofs eller spänne. Älskar att se hennes panna! 
 

Prima Ballerina

Lilla H ska börja på balettskola till hösten så vi köpte lite kläder som hon kan ha. Eller ja den där Hello Kitty dräkten får vi nog byta ut, den kommer skolan aldrig godkänna, men den duger bra som övningsdräkt hemma. Håret i knut måste hon vänja sig vid också. I England skojar de inte om kläder osv. Man ska klä sig rätt. 
Ibland har hon benvärmarna på benen och ibland på armarna. 

Söndagslunch

I söndags var vi på Korrö och åt lunch med svärföräldrarna och gammelfarmor. Det var strålande väder och Korrö är ju så vackert. Efter mycket om och men lyckades jag även ta en geocach där. Någon annan som geocachar? 
 

Vad tycker ni?

Funderingar.... Vad tror ni om att låsa bloggen? Så bara ni som har lösenord kan läsa. Dels börjar Lilla H bli större och hennes liv kanske inte borde bara så offentligt och sen vill jag inte heller att bloggen ska vara en plats för påhopp, personliga angrepp osv. Vad tycker ni som läser. Er åsikt är värdefull! 

Eva

Har längtat mycket efter att få träffa min kompis Eva som bor i Malmö och i söndags var det äntligen dags. Hon och Fredrik körde upp och var hos oss runt femtiden. Först blev det en tur på sjön och sen grillade vi och avslutade med blåbärspaj. 

England

Ibland glömmer jag bort att Sverige inte längre är vårt hem. Vi är ju bara här på semester. Fick ett mess av vår granne idag och då slog det mig att vi har ju ett liv där också. Vi har folk som saknar oss, ett hus som står tomt och väntar och en bil på parkeringen. Har inte haft någon direkt hemlängtan men jag ser fram emot att komma hem om några veckor. 
 
Undra tex hur stora Elias ankor har blivit nu. 
Många undrar förresten över det här med skoluniformer och Sofia & Elia är tonåringar och har på sig typiska uniformer för Secondary School. 

RSS 2.0