Förståelse

Som invandrare i ett nytt land så börjar jag få förståelse för invandrare i Sverige. Helt plötsligt så förstår jag mycket av deras tankesätt. Sen finns det saker jag absolut inte kan förstå. 

Jag kan tex förstå oviljan att ibland rätta sig efter svenska regler och normer. Är man född och uppvuxen i en annan kultur med andra sätt att se på samhället, livet, familjen osv så är det inte självklart att man direkt tycker att Sveriges sätt att göra saker är helt rätt. Jag kan absolut förstå det. Jag håller nämligen inte med engelsmännen om vissa saker och jag ogillar att jag måste leva på det sättet då jag tycker att "mitt svenska" sätt är bättre. 

Dock kan jag inte förstå hur man inte vill integrera sig själv och sina barn i det nya landet. Känslan att hålla fast vid "sitt" är väldigt stark och det är naturligt men för den sakens skull måste man ändå försöka komma in i samhället. Vi har svenska vänner här absolut men de vi träffar oftast och som Lilla H leker med mest det är engelsktalande. 

Min fina engelsktalande dotter. Hon har redan börjat korregera mitt uttal. 

Pyssel

Igår kväll fick Lilla H hög feber så hon fick vara hemma idag. Vi har mest sett på TV och vilat. Lite pyssel hann vi med också. Maken är borta inatt så det är bara vi två. 

Det är då jobbigt med alla dessa sjukdomar känns som det aldrig tar slut. Alltid är det någon i familjen som e sjuk och då är vi bara tre. 

Dagens pyssel. 

Magnetröntgen MRI


I fredags var det dags för mig att genomgå en MRI för de vill scanna av mitt huvud och min nacke. Nu tror jag inte att de ska hitta något men jag var ändå nervös. Nervös över att tänk om de hittar något helt oväntat och det var en konstig känsla. Det kändes också lustigt efteråt och all personal tittade på mig. Jag försökte läsa av dem om de tittade på mig med medlidande som att de sett mina bilder & visste nåt jag inte visste. Hmm....


Jag har ju övergett NHS och går nu på ett privatsjukhus som heter Circle Bath det är ett underbart ställe som man genast känner sig omhändertagen och välkomnad på. 

Pulled Pork

Hej. Idag har vi haft runt 11 grader här. Känns som vår. Vi åkte och hämtade makens bil som varit på lagning under julledigheten. Himlen var blå och solen tittade fram. Senare på eftermiddagen blåser det plötsligt upp till världens storm. Vi tror huset ska flyga iväg. Hagel kommer det också. Mycket skumt. Sen efter några timmar så blir himlen blå igen. Känns som aprilväder deluxe fast i januari. Skönt är det att slippa den isande kylan man är van vid hemifrån. Det håller sig runt 10-15 grader här. 


Vi hade vänner här på kvällen. Jag lyckades äntligen med rätten pulled pork. Har försökt typ 6 ggr men bara lyckats en gång tidigare. Ikväll blev det perfekt. Jag satte in köttet redan vid tio på morgonen och sedan fick det stå i ugnen till ca 18 på kvällen. 

I morgon är står simning på schemat. Vi har hyrt en pool med några vänner och Lilla H ser fram emot att få simma igen. Hon är ju van vid att göra det varje dag från Thailand. Här i UK har hon bara simlektion en gång i veckan. Vi hyr poolen där Lilla H har sin simlektion. Så mycket bättre med en privat pool på ett fräsch ställe än public pool i sportcenter. Har ju lite fobi för simhallar och pooler och tycker egentligen de är rätt äckliga så detta passar oss perfekt. Det kostar 360kr och är man då två familjer så är det typ billigare än inträde på simhallen. Plus att msn får fin spa miljö, varm luft, slipper trängas i vattnet, massor av leksaker, fräscha omklädningsrum osv. Bara bra saker. Ted Baker

Mitt nya favoritmärke till barn är helt klart Ted Baker. Hittade idag en superfin jacka till Lilla H med skinnärmar och stor pälskrage. Hennes andra rosa vinterjacka (se här) är från samma märke och vi har varit mycket nöjda med den. Lilla H gillade genast den nya jackan och ställde mer än gärna upp på kort. Hon hade några nya poser som jag inte sett innan. Vem har lärt henne dem? 

Åka eller inte åka?

Vi vet inte hur vi ska göra på sportlovet. Ska vi åka hem och hälsa på i Sverige eller ska vi stanna i England? Det lutar åt att stanna i England då varje resa hem betyder ännu en seperation för Lilla H. Hon älskar att vara i Sverige och det är jobbigt för henne att åka fram och tillbaka för mycket. Vi har räknat ut att bara det senaste året har hon flugit flygplan hela 16 gånger. Sjukt va? Dock har Sverige sportlov samtidigt som oss och om vi vill åka hem är det en bra chans då Lilla H inte får missa mer skola. Är det någon som vill komma och hälsa på så hojta, vi har plats!
 
Berest tjej


Kvällsfunderingar

Sitter och funderar på om jag ska se något på TV. Jag ser aldrig på TV. Jag tittar på serier, youtube, playkanaler osv men aldrig direkt på TV. Jag har ingen aning om vad som går på TV just nu och kanalerna här i England är så många. Om vi i Sverige har kanal 1,2 & 4 så har de ca 25 kanaler. Vi har inte ens Sky utan bara de kanaler man automatiskt får och de är så många att jag inte vet vart jag ska börja. Får kanske köpa mig någon sorts programtablå och börja plugga lite på det. Det är märkligt i ett nytt land att man har svårt att veta vilka kanaler som visar vad. Helst vill jag ju åt alla Engelska deckare och mordprogram.
 
Maken nattar lillan och sen ska ha ut och äta på stan med en jobbarkompis. Vi försöker få henne i säng i hyfsad tid nuförtiden men det är svårt. Detta barn har ju hela sitt liv varit uppe ganska sent så hon har svårt att ställa om.
 

Kontraster

Här får ni två bilder båda tagna i januari. Den ena är från Thailand när Lilla H precis simmat hela bassänglängden och den andra är från pulkabacken i Sverige. 

Stolt tjej

Kallt väder i norr. 

God fortsättning.

Bloggen går fortfarande på sparlåga under semestern men vi har det väldigt bra och njuter för fullt. 

RSS 2.0