Tofs

Lillan ville ha tofs idag och det gillar jag för hon är så fin när hon får bort håret från ansiktet. Har upptäckt att luggen blev lite ojämn vid sista klippningen så det måste jag fixa till. Vågar jag själv? Lilla H är alldeles uppspelt över tanken på att jag kanske ska klippa hennes hår. Hon är helt besatt av att klippa i papper nu så det kanske är därför.


Hej

Lilla H ville att jag skulle ta en bild på henne när hon blåser upp kinderna med luft. Hon är mycket för grimaser och miner just nu.

Dålig bloggning jag vet men jag har lite mycket att stå i. Försöker hyra ut ett hus, ta hand om mitt barn, rensa och förbereda inför flytten, förbereda fester och kalas och en massa annat. Jag ska skärpa mig men nu måste jag passa på att vila lite har fått några timmars andrum.


Molly❤

Igår träffade jag min älskade hund Molly som numera bor hos en underbar familj i Skåne. Det var två år sedan jag träffade henne och det var verkligen underbart att få se henne. Hon mår så bra och bor i en familj som älskar henne så mycket! Vi fick Molly när hon var 8 veckor och i sex hela år var hon en del av vår familj. Det var riktigt tungt att behöva lämna bort henne och vi velade in i det sista men eftersom att Lilla H haft rinnande ögon en hel höst och testat positivt på hundallergi så hade vi tillslut i januari 2011 inte längre något val. Vår första bebis måste flytta.

Molly saknaden efter dig är enorm. Denna hösten har jag längtat efter att få begrava ansiktet i din päls och gråta. Du visste alltid när jag mådde dåligt och tröstade så gärna. Du kurade ihop dig som en liten boll under täcket och bara spred din kärlek. I❤U


Malmö

Befinner mig i Evas soffa i Malmö. Körde ner hit idag med Lilla H. Vi tänkte att en tjejhelg med Eva är perfekt nu när vi är ensamma hemma. Vi åt lunch på Kallbadhuset. Sedan åkte vi en runda till Klågerup för att träffa Molly innan vi handlade och åkte hem. Nu har Eva och Haley dukat fram revben, ostar, vin & melon. Sedan ska vi ligga i soffan och dricka vin och i morgon shopping på Emporia.


Jag älskar dig!

......säger finaste dottern innan hon faller i sömn. Att vara själva har gått bra hittils. Det går vinterkräksjuka på förskolan så hon fick vara hemma idag. Hon är inte sjuk men jag är inte så sugen på att hon ska bli det heller. Snälla farmor hämtade Lilla H efter jobbet och så fick hon vara där under eftermiddagen. Vi åt middag där sen. I morgon blir det tidig uppstigning för då rullar bilen mot Malmö. Vi ska träffa älskade Molly! ❤


Snart så....

Har precis pratat med Folkuniversitetet där jag kommer att ta privatlektioner i engelska språket under mina resterande tre veckor i Sverige. Jag har bett att få öva mitt tal och sociala språk och på måndag är det dags att starta. I helgen kommer även annonsen ut på huset. Efter mycket tänkande och velande fram och tillbaka har vi till slut bestämt oss för att behålla det. Vi kommer att hyra ut det tills vidare. Skolornas antagningsenhet i Storbritannien har inte accepterat vårt hyresavtal som bevis på att vi kommer vara bosatta i Bath så min makes jobb har fått skicka in ytterligare papper och nu skall allt vara klart med det. Alla uppsägningar av dagis, sophämtning, tv, bredband, tidning m.m. är bekräftade. Våra papper, alla på engelska, personbevis, vigselbevis, förmyndarskap och tusen andra intyg finns i vår pärm klara att följa med. Snart knyter vi i hop säcken och flyttar!
 

Tisdag

Idag har vi sagt hejdå till pappan i huset då han hoppas på flyget till Kenya för jobb. Känns tråkigt och segt att vara själv i 10 dagar nu men jag och Lilla H får göra det bästa av situationen. Får tänka att det är värre för honom som måste vara borta från oss. Vi har även haft besök av en besiktningsman som inspekterat vilka saker i huset som skall magasineras och vilka som ska flyttas till England. Skönt att slippa ordna med sånt själv. De fixar allt, packar, skeppar och packar upp!
 
Vi lämnade av honom i stan och sedan åkte vi till köpcentret för att äta lunch och shoppa lite. Det blev mest shopping till lilla damen. Trollspö och krona samt en ny bikini och en tröja. Skulle handla lite nödvändigt till mig själv också men blev så trött efter ett tag att det var bättre att åka hem och vila lite. Sen blev vi bjudna på middag av snälla Malin, supergod paj. Skönt att bara kunna ses lite kort över en gemensam middag och sedan gå hem, inga måsten eller krav. Bara lite härligt umgänge en tisdagskväll. 
 
Nya uniformen här hemma är den lila ballerinaklädseln och vingarna som farmor köpte för över 6 månaders sedan som fått ligga orörda. Nu duger de  vilken tur!
 
Lilla H förtrollar mig till en häxa och sig själv till ett litet fjärilsbarn. Eller butterfly som hon säger den internationella lilla tjejen. 

Bröllopsdag

Idag firar vi 5 år som gifta och 11 år som par om bara några dagar!


Ballerina

Vår dotter tilltalas numera ballerinatjejen! Hon vill inget annat än att bli en prima ballerina och hon har köpt en ballerinadräkt med matchande skor till. I denna utstyrsel dansar hon omkring här hemma hela dagarna. I natt sov hon till och med i dräkten. Hon är duktig på att dansa men när jag försöker visa henne riktiga balettsteg så säger hon att jag gör fel och visar något eget påhittat steg. Jag råkar ju faktiskt ha dansat balett men det verkar hon strunta i totalt. Jag har lovat henne att i England ska jag leta upp en mysig liten dansstudio dit hon kan få gå en gång i veckan och dansa. Vill hitta något ställe där de verkligen brinner för att barn ska få dansa och uttrycka sig med kroppen, ingen stram balettskola där vikt och stela ansikten är det viktigaste.
 

Pulka

Idag tvingade Sandra ut oss i snön för lite pulkaåkning. Lilla H tyckte det var väldigt roligt och jag är glad att vi gick ut men ärligt talat så är det inte riktigt min grej. Det är så kallt och tråkigt ute nu och jag fryser till och med inomhus så jag är inte alls sugen på att vara ute. Tidigare år har jag tyckt det var roligt men inte i år. Man läser på facebook om alla hurtiga människor som är ute och åker skidor, grillar korv och har sig men jag känner ärligt att, nej tack, det får vara. Jag längtar till sommaren! 
 
Fråga min inte vad Leon har i ansiktet. Jag tror han ska föreställa en pirat.

Semlor

Är hos svärmor på klassisk födelsedagsfika. Har fått i mig två semlor fler går inte.


Torsdag

Hur har ni det idag kära vänner? Själv njuter jag av lugnet. Får man säga så? Lillan är på förskolan och maken på jobbet. Det är bara andra gången på två veckor som Lilla H varit där, resten av tiden har hon varit sjuk. Mest suttit i soffan som en liten zombie. Hon ville ju inte ens gå på kalas i lördags. Sitt eget kalas pratar hon mycket om därimot. Hedersgästen på detta kalas verkar vara "lillasyster". Jag försöker förklara för henne att det varken kommer komma någon lillasyster eller lillebror i tid till detta kalas. Kanske inte till något kalas. Det kan man inte säkert veta. Jag undrar vart hon fått detta ifrån. Jag hoppas inte att jag var så dum i somras när jag var gravid och mätte tiden till Lilla H med att "ditt syskon kommer lagom till din födelsedag" (vilket då var sant). Den flickan har ett superminne utan dess like så då är det helt enkelt mitt fel. Nåja jag har ju några veckor på mig att rätta till det hela.

Lilla H älskar att spexa framför kameran som ni ser nedan.


Salladsslunga

Jag minns när jag för ett par år sedan var på ett tupperwareparty och värdinnan försökte sälja på mig en salladsslunga. Jag minns fortfarande hur idiotiskt korkat jag tyckte det var. Vad skulle jag med en sådan till? Men nu på senare tiden har jag börjat fundera på att införskaffa en, jag har börjat känna behovet. Är alltid petnoga med att salladen ska vara ordentligt sköljd men sen står man ju där med en sallad dom dryper av vatten. Salladsslunga JA tack!


Tankar

Sitter och kollar lite på Google Earth och inspekterar omgivningarna runt vårt nya hem i Bath. Vårt område ser så trevligt ut, jag hoppas verkligen att det är det också. Fick världens panik innan när vi pratade om faktiskt flyttdatum. Vi har hela tiden spetsat in oss på den 18 februari men sen sa min man att vi kanske måste åka den 17 februari och då fick jag världens panik. Kände att det går bara inte! Eventuellt åker min man då eftersom att han måste vara där för jobbets skull och jag några dagar senare med Lilla H. Vad jag nu ska göra här hemma i tre dagar extra?
 
Vi har även tittat på möbler till vårt nya hem. Vi kommer inte att ta med några möbler utan de vi har här kommer vi magasinera och enbart ta med Lilla H:s saker, våra kläder och personliga småsaker. Blir ca 6 kubik som vi flyttar. Något vi debatterar lite om är om vi ska ta med lådan med julsaker. Min man tycker inte det och jag tycker att vi ska det. Han menar att vi inte kommer fira några jular där men jag känner att hela december utan adventljusstakar och tomtar i hemmet, hur ska det gå?
 
Vårt hus är det vita längst till höger på bilden. Visst ser området trevligt ut. Husen ser nya och fräscha ut och inte sådär engelskt nedgångna som de flesta är.

Lyxbrunch

Idag lämnade jag en sjuk dotter och en arbetande make hemma några timmar och åkte till Sandra på lyxfrukost eller Brunch eller vad man vill kalla det. Jag? Cicci, Sandra & Sandra (såklart). Det blev våfflor, färska frallor, smoothie, juice, kaffe osv. Perfekt det var supertrevligt. En bra start på en tisdag. Efteråt åkte jag hem och däckade i säng för jag mådde så illa. Trodde jag fått vinterkräksjuka då vänner har det men det var bara vila jag behövde, sådär 3h sömn på eftermiddagen, populärt här hemma kan ni ju tänka er då maken jobbar hemifrån och lillan sjuk.


Helgen

I helgen har vi mest tagit det lugnt. Lillan har varit lite dålig, en elak förkylning som aldrig vill gå om. Vi hade besök av Sandra & Malin i fredags. Var så sugen på kött, pommes och beasås så det fick det bli. I lördags skulle Lilla H gått på kalas till Alina & Jobathan men hoppade över det. Hon var inte i form. Men på söndagen kändes det lite bättre så vi gick till Alinas släktkalas (det var barnkalas på lördagen) och åt tacos och barbietårta.


Sandra var är du?

Lördag kväll och jag sitter här i mysbyxor (inget ovanligt dock) och funderar på en tillvaro utan Sandra (Leon & Alinas mamma). Ikväll ska vi nämligen inte ses. Väldigt märkligt då jag träffar henne oftare än min make typ. Hon har dock försökt locka mig genom att "bjuda" mig till stan och handla med henne och hennes tre barn. Ja jippie precis vad jag vill göra på en lördagskväll! Det konstiga nr 1 är att jag sa JA. Jag sa att jag kunde följa med om jag fick ha Naima (den minsta) i min vagn och låtsas att hon var min bebis. Att Sandra sa ja till det är nr 2 av konstigheterna. Det tredje konstiga är att vi var och åt sushi för några dagar sedan och hon då lät mig gå och säga till alla i restaurangen att Naima var min dotter. Nej nu ljuger jag, det sista hände inte. Jo sushin men inte det andra! I alla fall ikväll ska vi inte ses, vi har redan setts en sväng idag och imorgon ska vi ju ses igen! Jippie!
 
Sandra på en stubbe i skogen med liten Leon. 

Pilbåge?

Snälla finns det någon som vet var man kan köpa en pilbåge för barn? Alltså typ en leksak? Lilla H önskar sig detta när hon fyller år eftersom att Prinsessan Merida har en sådan. Har sökt överallt typ!
Princess Merida
 

10 Januari

Det går segt med bloggandet just nu. Jag hade faktiskt väldigt fina foton som jag skulle visa er men självklart så har kameran tagit sönder dem! Jag förstår ingenting. I minneskortet så visas korten bara som typ ett sönderivet foto. Så jäkla (förlåt) typiskt. När jag tänker på det så är nyårsbilderna också borta!
 
Jag har ju varit hos tandläkaren och dragit ut en tand. Förvånansvärt snabbt gick det, typ 7 minuter från att jag klev in i rummet och tills jag gick ut. Bedövad och klar! Visdomstanden borta! Fast de där sju minuterna kändes bara korta efteråt, undertiden hann jag både gråta, skrika och hyperventilera. Tandläkaren frågade om det gjorde ont vid nåt tillfälle och jag bara näääääääää (skrikandes)!!! Har jag nämnt min tandläkarskräck?
 
I morgon kommer märklaren och ska titta på vårt hus. Om en månad flyttar vi och har vi tur är det sålt tills dess. Vet ni någon som letar hus så kan ni ju hojta. Vi funderade på uthyrning först men kände sen att det bli för mycket jobb. Plus att vi vet ju inte riktigt när vi kommer tillbaka (om vi kommer tillbaka). 
 
Midsommar är också bokat och klart. Det blir camping (stuga för vår del) med mammagänget, tredje året i rad. Kan man kalla det tradition då? Eftersom att vi har vissa krav samt vill bo bredvid varandra måste det bokas så tidigt som januari. Känns kontigt att precis avsluta julen och gå direkt över till midsommarplanerna. Men så är det. Speciellt då vi bor i England så då är det skönt om allt är färdigt innan vi åker.
 
I brist på bättre får ni en bild på vårt badrum.
Skulle egentligen visat en bild på vårt hus men hittade ingen. 

Diss

Extremt dålig bild men jag tog den i ett mörkt sovrum med ipaden nyss. Ville visa er Lilla H:s "dissface" som hon kör mot mig. Hon spelar ett spel på telefonen och jag försökte fråga henne något och till svar fick jag "jag vill inte prata med dig nu mamma" utan ens så mycket som en blick. Tonårsfasonerna startar tidigt. Förresten skulle hon bli vansinnig om hon fick veta att hon går under namnet Lilla H här. Hon är minsann stor gör hon klart för oss varje dag. Hon ska sitta på vuxenstol, dricka ur vuxenglas osv. Sen visar hon också hur väldigt låååång hon är, så klart eftersom att hon är stor nu ju. När man försöker förklara för henne att hur stor hon än blir så kommer hon alltid att vara mitt lilla barn, tittar hon på som man var en alien.


Hej

Ledsen för kass bloggning senaste dagarna. Tandvärken har upptagit medparten av min tid. Det är en visdomstand som spökar och på onsdag ska jag dra ut den. Denna veckan känns som rena kaoset. Maken ska iväg, min tand ska dras ut, jag har ingen bil & lillan är hemma från förskolan. 
 
Sitter just nu och tittar på högen pappersarbete som jag måste fixa snarast. Det är så otroligt mycket papper man måste fylla i om man skall flytta utomland. Alla papper måste verkligen vara rätt och det är så lätt att man missar något. Framförallt måste papprerna för Lilla H:s skola in snarast!
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan och strax äta sushi som maken kommer hem med till mig. Får passa på att äta gott vet inte när jag kan göra det igen sen efter tandläkarbesöket. Har väldigt dålig erfarenhet av att dra ut visdomständer nämligen. 
 
 
 
 

Leksaker

Finaste tjejen idag på Toys R Us. Många vänner fyller år framöver och vi åkte in för att handla presenter samt titta på saker inför fyraårsdagen som kommer att firas en månad tidigare då vi har flyttat till England då hon fyller. Självklart ska hon få firas av vänner och familj innan tycker vi. Hon är just nu salig i Dora och satt länge på golvet och tittade på doraleksaker. Prinsessan Merida från filmen modig står också högt upp på listan.


Julgransplundring

Idag har vi varit på julgransplundring hemma hos Jenna & Jonathan. Lilla H är inte så intresserad av att dansa runt granen men hon hjälpte glatt till att klä av allt pynt. Sedan fick de tårta, godispåse, och slå sönder pepparkakshus. En fest helt i Lilla H:s smak. Nu är hon helt utslagen och sover i soffan. Kanske inte helt optimalt
men men......

Nedan har vi nyfikna tjejer som är sugna på allt godis som sitter på pepparkakshuset!


Julklapp

Lilla H leker med en av sina julklappar. Jake & piraternas skepp som hon fick av farmor och farfar. Andra favoriter är duplos prinsesslott, rapulzel Barbie & prinsessbarbie.


Året 2012 del 2

AUGUSTI
 
Jag trotsade mitt illamående och vi åkte till Stockholm för att hälsa på våra goda vänner som fått barn. Vi besökte även Junibacken, Skansen & Gröna Lund. 
 
  
Väl hemma gjorde vi KUB-test. Jag vet inte riktigt varför vi valde att göra det och jag vet inte såhär i efterhand om det skapade mer smärta och oro än om vi låtit bli. Utgången hade blivit densamma ändå. På när barnmorskan gjorde ultraljudet såg hon lite tveksam ut och gick och hämtade en kollega som såg ännu mer tveksam ut. Vi frågade självklart vad som var fel och de visade en stor utbuktande klump på barnets mage. Vi fick en akuttid till en läkare dagen efter och just då kändes det som det längsta dygnet i vårat liv. Nästa dag bekräftade läkaren att barnet hade ett omphalocele, alla eller vissa organ låg utanför kroppen. Två långa veckor väntade innan vi kunde göra fostervattenprov. Två veckor då vi varje vaken minut funderade på om vi skulle ta chansen och låta vårt barn leva eller om vi skulle avsluta det hela. Statistiken gav oss ingen vägledning utan det var verkligen som att välja mellan liv eller död. 
 
Samtidigt fortsatte livet med Lilla H som var lyckligt ovetande. Hon fick en Bellekänning som hon bodde i hela dagarna. Jag skämde bort henne med massa paket och kärleken för henne var oändlig. Tacksamheten för vad vi redan satte sig som en stämpel mitt i pannan. Vardagen fortsatte. Förskolan började igen.
 
 
 
En av de dagar vi mådde som sämst satte vi oss i bilen och åkte till barnens gård där vi matade djur, åt pizza och, åkte bilar, hoppade studsmatta och badade i deras vattenland. Lilla H älskade det!
 
 
SEPTEMBER
 
När vi kom in till sjukhuset igen för prover så fanns där inte längre något hjärtljud. Naturen hade beslutat åt oss och vårt barn, 17 veckor gammalt dog i magen. Trots att det var jobbigt kände vi en oerhörd lättnad över att inte behöva fatta beslutet själva. Jag hade inte skrivit något om det på bloggen alls men började nu skriva lite. Det känns konstigt att sitta och skriva glada inlägg när man själv är så ledsen.
 
Vi fortsatte livet. Kräftskivan med mammagruppen piggade upp mig och det kändes skönt att festa och släppa allt för ett tag och bara ha kul med sina vänner. Det börjar bli en klassiker nu, när vi ska cykla hem, det är då det roliga händer. Folk (inga namn nämnda) cyklar ner i diken och cyklar omkull varandra och det är totalt kaos. Men hem kommer vi tillslut, om än lite haltandes och ömma.
 
Lilla H bakar mycket med pappa, vi besöker biblioteket, börjar på gympa med vännerna 
och njuter av att ha henne hos oss.
 
De tar foto på förskolan och jag blir så irriterad på fotografen. Det känns inte alls som han ansträngt sig överhuvudtaget. Många barn blev så dåliga på bilderna och så även Lilla H.
 
Hösten kommer. Känslorna går upp och ner. Vi börjar träffa en kurator på sjukhuset som hjälper oss mycket. Vi är nu helt överens om att vi vill flytta till England. Vi är också helt eniga om att vår älskade dotter verkligen är ljuspunkten i våra liv. Samt att vi har varandra.
 
 
OKTOBER
 
Nästa smäll. Man har analyserat prover från moderkakan och upptäcktsmå tumörer. Allt detta innebär att vi nu vet varför det gick som det gick med vårt barn och vi vet också att det aldrig hade en chans att överleva. Nu riktas fokuset mot mig istället. Är allt borta, ligger mina värden bra? Har det spridit sig till andra organ? När kan jag bli gravid igen?
 
Samtidigt som jag gör regelbundna prover på sjukhuset reser maken regelbundet över till England för att möjliggöra en flytt dit efter årsskiftet.
 
Lilla H börjar spela en massa datorspel och blir helt besatt. Hon vill spela data mest hela tiden.
Vi tycker sådär om det men låter henne ändå spela en del.
 
Vi umgås mycket med hennes vänner Alina & Leon. Deras mamma Sandra är min vän och hon är föräldrarledig så det blir många ledejter och långa kvällar varvat med skitsnack & allvar.
 
Vi lämnar Lilla H hos farmor & farfar och åker till Göteborg på 30års-fest. Fantastiskt skönt att komma iväg ett tag men jag har svårt att släppa allt det tråkiga hemma.
 
Det är höst! Vi tar långa promenader med Lilla H som cyklar bredvid oss. Mitt i höstyran hittar Lilla H sina nya favoritskor. Rosa klackskor med lack och glitter. Hon vägrar lämna affären utan dem.
 
 
Vi får veta att goda vänner till oss ska separera och det ger oss alla en tankeställare.
 
NOVEMBER
 
Det är klart! Vi flyttar till England! Dock inte efter årsskiftet utan i mars! Det känns väldigt konstigt när vi väl får det slutgiltiga beskedet. Rädsla blandas med glädje. Jag byter blogg och bestämmer mig för att ändra fokus lite på den. Vill att bloggen skall handla om vårt liv, vi som familj, och om allt vad en utlandsflytt innebär och vårt nya liv där.
 
Lilla H går på prinsesskalas hos sin kompis Alice som fyller 4 år.
Det är lite spännande med så många nya barn.
 
Lilla H trotsar mer än någonsin. Mitt tålamod tryter fler än en gång. Vi hänger hos Leon & Alina och dansar på deras vardagsrumsgolv med deras Weii. Pappa sköter Lilla H:s naglar som vanligt. Klippa sen måla.
 
Mina värden börjar bli bra. Känns underbart. Jag och maken åker till Bath i England för att kolla på boende.
Mysigt att komma iväg själva, samt spännande att besöka framtida hemstaden.
 
Jag går på sminkkväll med tjejerna i mammagruppen. Riktigt snygga blev vi allihopa!
 
Lilla H leker med Alice & vi går på Sean Banan. Dock tyckte hon att det var för mycket ljud, trots öronskydden så vi shoppade skor istället för att lyssna på musiken. Men en glimt fick vi i alla fall.
 
En god vän till oss insjuknar och blir allvarligt sjuk. Det är långt ifrån bra ännu och vi hoppas varje dag att det kommer att lösa sig! Man tänker på att denna höst har ställt många i vår närhet på prov, även oss själva. Man börjar inse mer och mer hur lyckligt lottad man är här i livet. Motgångar kommer och går men man blir faktiskt starkare av dem.
 
 
DECEMBER
 
Lilla H vägrar sin fina overall från PompDeLux så jag köper ett tvådelat ställ från Didrikson istället.
 
Min make är iväg i Franskrika & England första halvan av månaden och kommer enbart hem för att vi ska på dop och kurs i Stockholm. Kursen om att vara utlandssvensk är mycket givande och jag är imponerad över hur mycket forskning det finns på ämnet. Vi varvar kurs och dop med att shoppa, slöa på hotellrummet och äta lyxiga frukostar.
 
Luciatjejen som var så fin i sitt luciatåg. Jag var så stolt. Tyvärr strulade ju kameran. Pappa var så ledsen att missa detta men som tur var hoppade farmor in i hans ställe.
 
Jag funderar mycket över flytten och hur den kommer att påverka Lilla H.
Är väldigt rädd att hon inte ska hitta vänner. Vi köper också skridskor och åker i ishallen.
 
Julen kommer. Vi firar hos makens föräldrar. Det blir en alldeles lagom julafton. Lagom med paket också till Lilla H. Mellandagarna är fulla av middagar, vänner, dejter, barndomsvänner osv. Nyår firar vi med mammagruppen.
 
 
 
 
Jag önskar er alla en god fortsättning. I vår familj ser vi på det nya året med med spänning. Stora saker ligger framför oss, vi ska flytta till ett nytt land. Lilla H skall börja skolan till hösten. Det är ett nytt språk, kultur, nya människor. 2013 kommer bli så mycket bättre än 2012 det känner jag på mig!
 

Nyårsdagen

Vad har ni för er idag denna slöa dag? Själv sitter jag inne i stan på Mc Donald's. Nyårsafton slutade inte precis som vi ville. Allt var supertrevligt på festen men vid halv tolv trillade Lilla H in i en stol och bet rakt igenom munnen med framtänderna. Blod och tårar och vi fick snabbt åka hemåt. Hon var för eländig. Vi firade tolvslaget i myskläder och såg på raketerna genom köksfönstret.

Nu på morgonen vart det raka vägen in till tandakuten där hon undersöktes och röntgades i munnen. Tandläkaren sa att det var en rejäl smäll och att det krävs mycket kraft för att lyckas få ett hål som går rakt igenom munnen och huden sådär. Han tyckte 1177 (som vi pratade med inatt) borde rådit oss att åka in direkt. Tack för den 1177, känns alltid lika tryggt att prata med er. Som tur var så visade röntgenbilderna inte på några frakturer eller sprickor men en tand kommer förmodligen att dö. Själva såret som sitter typ mellan underläppen och hakan kommer att läka själv och svullnaden kommer gå ner om några dagar. 

Lilla H var så duktig hos tandläkaren och vi lovade henne att hon skulle få en belöning. Den bestod av filmen Modig som hon fastnat för. Sedan blev det Mc Donald's, allt enligt lillans önskemål. Det är vi och de bakfulla tonåringarna som är här. 

Andra slaget mot hakan och käkarna på mindre än en vecka. Vilda lilla unge!

RSS 2.0