Sverige

Vi är i Sverige varav dålig uppdatering. Det är half term (höstlov) så vi passar på att hälsa på släkt och vänner. Vi kommer ju inte hit till jul detta året. Kör lite bloggpaus när vi är här. Återkommer när jag är tillbaka i England. Kram på er!

"No uniform day"

De har haft en dag här då man inte behöver ha uniformen på dig. Det är någon välgörenhetsdag och en massa jippo i skolan. Hängde inte riktigt med om jag ska vara ärlig. Snappade i alla fall upp att Lilla H och de andra tjejerna i klassen bestämt att de ska ha prinsessklänningar på sig (surprise!!). Här nedan ser ni Lilla H med vår granne Theodora som är två år äldre och som valt att vara häxa och sedan Lilla H med två tjejer i klassen. Ja just det, de skulle ha med sig varsin nalle också alla barnen i skolan. Lilla H valde den största (what else) hon hade från build a bear. 




Vänner

Att Lilla H börjat få vänner här i England gör mig så glad. Hon är en tjej som verkligen knyter an till sina vänner och den hon ser som sin vän är väldigt speciell för henne. Jag försöker ta med en vän hem från skolan eller åka på lekdejt så ofta jag kan men alltid går det ju inte. Trots att Lilla H har lyxen att få åka hem efter skolan varje dag är det ju inte alltid man orkar, hinner eller vill. 

Helgerna brukar vi viga åt familjeaktiviteter hellre än lekdejtar då vi vill passa på att vara tillsammans. Dock har ju många av våra vänner vi umgås med här barn som Lilla H trivs bra med så gör vi något tillsammans så blir det ju som en lekdejt för henne. 

Hon har i alla fall kommit nära tjejerna i klassen och hon verkar vara mycket omtyckt vilket värmer i hjärtat för både mig och maken. Vi har nog varit lite oroliga över det här med vänner. Vi ryckte ju iväg henne från så många fina vänner i Sverige. 



Tråkiga kommentarer

Jag fick den här kommentaren under detta inlägget. Svaret på frågan är: mitt liv. Jag lever mitt liv! En sak som är jäkligt skönt med att bo i England är att slippa den svenska jantelagen och den svenska tråkiga mentaliteten att lider jag så ska alla andra också lida. Ingen ska ha det bättre än någon annan. Fuck that (som man säger här)säger jag bara åt sånt. Ha en trevlig dag "A". Och alla ni andra som tycker er ha rätt att klaga, stick!
 
 

Bowood House

I lördags körde vi en heldag ute i det underbara höstvädret vi har här i England. Vi åkte till Bowood House som är ett stort hus som i typ Downton Abbey stil som också har en helt amazing äventyrslekplats med ett real size pirate ship och en massa klätteranordningar och slides högt högt uppe ovanför marken. Naturen runt omkring Bowood House är också helt fantastisk och vi passade på att ta en promenad runt omkring ägorna och också ta några geocachar. Vi hann inte med att gå in i det stora huset eller träffa alla djuren så det får helt klart bli ett besök till i vår. Vi åkte med våra nya svenska vänner som också bor här i Bath. Ni minns ju kanske att Lilla H har en crush på deras Thor.
 
Lilla H & Thor uppe på piratskeppet.
 
 Klättrar omkring på alla roliga ställen.
 
 
 Högt uppe.
Tur att det finns skyddsnät. Ni ser piratskeppet i bakgrunden i blinden till vänster.
 
Lilla H på väg upp i masten på piratskeppet.
 
Fikapaus eller snack time Kex russin och choklad. Typiskt engelskt.
 
Tänk att man är mamma till denna underbara tjej som sprider lycka och glädje till alla som är omkring henne. Jag updaterar er snart med bilder från vår promenad. Det blir för många bilder här annars.

Fullt

Någon frågade mig om jag inte tycker mitt liv är tråkigt i England. Jag måste säga att det är verkligen långt ifrån tråkigt. Det är fullt upp, precis som jag vill ha det. Men för en del kan det vara svårt att förstå och undrar "men VAD gör du hela dagarna" och för att ni ska få lite bättre koll på det hela tänkte jag skriva ner hur schemat sett ut senaste veckan. Idag är det onsdag så jag börjar med förra onsdagen. När jag skriver skola H menar jag lämna & hämta. Utelämnar alla vardagliga bestyr. Jag skulle nog säga att jag får det bästa utav vad livet har att erbjuda och skalat bort mycket stress och måsten.
 
Onsdag 
Skola H
Jobbmöte
Massage
Luncha med kollega
Handla
Middag på stan med tjejgäng
 
Torsdag
Skola H
Luncha med en vän
Jobbmöte
 
Fredag
Studiedag
Playdate hemma på förmiddagen 
Museum på eftermiddag 
Ute med grannarna och drack drinkar
 
Lördag
Tog det lugnt på dagen
Middag hos vänner på kvällen
 
Söndag
Jobbade på förmiddagen
Haley på kalas på eftermiddagen 
Handla
 
Måndag
Skola H
Simning H
 
Tisdag
Skola H
Massage
Lunch med en vän
Kompis till H med hem efter skolan
 
Onsdag
Skola H
Jobb på förmiddagen 
Playdate efter skolan
Pubkväll med de andra föräldrarna i Hs klass. 

Pubkväll

Precis hemkommen från en trevlig kväll på puben. Jag och maken gick dit och mötte upp de andra föräldrarna i Lilla Hs klass. Någon drog ihop det och det var kul att ses utan barn. Tydligen är det sånt man gör här, hänger på puben då och då. Man kan kalla det ett föräldrarmöte utan lärare och med lite öl! 

Helgen

Denna helgen har flugit förbi i en väldans fart som vanligt trots att vi typ fick en extra dag i och med att Lilla H var ledig från skolan i fredags och maken passade på att ta ledigt på eftermiddagen så vi kunde ha lite familjemys. 
Vi åkte till Bristol och gick på @bristol science museum. Maken tyckte nog det var roligast. Skämt å sido vi hade alla väldigt roligt. 

Det fanns massor av roliga saker att testa på där och trots att Lilla H inte är så gammal var hon väldigt intresserad av allt. De har verkligen gjort det lätt och pedagogiskt för barn. 
 
På kvällen gick jag ut med mina grannar på en tjejkväll på stan. Vi gick till Hall & Woodhouse och drack drinkar och snackade skit. 
 
I lördags var vi hemma och tog det lugnt på dagen. Sen gick jag och Lilla H upp och hängde lite i grannens trädgård. Lilla H hoppade på studsmattan och jag satt i skuggan (ja hör och häpna, i solen var det för varmt) och njöt. 
 
Lilla H med grannbarnen överst & sen en bild på oss två innan vi gick upp. 
 
Efter det åkte vi hela familjen till Chippenham till våra nya vänner som bjöd på lördagsmiddag. 
 
Gårdagen ägnades åt jobb i Bristol för min del, svenskfika för Lilla H & maken och sedan party för Lilla Hs del på eftermiddagen. 
 

Instagram

Lägger upp de senaste bilderna från instagram.
I fredags hade Lilla H studiedag så då besökte vi @bristol Science Museum i Bristol där min make bland annat höll igång nån maskin genom att springa i ett sorts hjul som en hamster. Förra helgen hade vi med skolans marsvin eftersom att barnen på skolan turas om att ta med den hem under helger och lov. Passade på att äta kladdkaka och se på film efter en tjejkväll på stan. Lilla Hs lugg är på utväxt och frisyrerna blir lite snea och skeva ibland just därför. Igår var Lilla h på kalas hos sin bästa vän Anna. Barnkalasen i England är inte riktigt som i Sverige. Det är väldigt mycket hets här och kalasen ska hela tiden vara större och bättre än förra osv. Hösten här är inte riktigt vad vi är vana vid i Sverige. Den är mild och ligger fortfarande runt 20 hrader mitt på dagen. Man kan utan tvekan gå i kjol och shorts fortfarande.
 
 

Tisdag

Idag har jag fått så mycket gjort. Haley går ju numera heltid i skolan (den långa inskolningsfasen är slut) och helt plötsligt har jag massor av tid att hinna med annat på. Innan har man inte hunnit så mycket då hon varit där tre timmar. Man hinner hem och tillbaka känns det som ibland. Men nu ni, nu är det andra bullar.
 
Jag har hunnit med tvätt, jobbmöte, lunch,  massage och storhandling. Tänk vad skönt att ha allt sånt avklarat, både jobb, mig själv och hushåll innan lillan kommer hem. 

Jag på väg att möta upp min kollega Emma för att gå igenom lite planering. Stripigt hår jag vet! Det regnade lite. 

Andra svenskar

Idag eftermiddag efter att vi varit i parken åkte vi hem till en svensk tjej vi träffat på baletten. Hon kom fram till oss och frågade om vi var svenskar för hon hade hört att vi pratat svenska. Kul! Ett annat svenskt par var också där och efter fikat gick vi hem till det andra svenska paret och tittade på deras hus. Sedan gick vi spontant och åt middag på den lokala puben. 
 
 
Lilla H blev kär... eller nej inte kär, förälskad,  i deras sexåriga son Thor och jag tror han kände detsamma. De bondade över ett iPadspel och efter maten berättade hon för mig att Thor sagt att han ville hålla henne i handen. Snacka om att lägga in en stöt. Så på vägen hem höll de varandra i handen. Det var så gulligt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. I bilen hem pratade hon inte om annat än Thor. 


Söndag

Idag har vi haft en riktigt härlig dag. Vi har haft runt 22 grader och det har varit underbart att vara ute. Vi var alla lite trötta på morgonen efter gårdagen då vi hade besök av Lilla Hs kompis Anna och hennes föräldrar. Vi bjöd på oxfilé och olika sallader och såser. Anna är Lilla Hs bästa kompis här. 
 
Idag gick vi till lekplatsen på förmiddagen. Det var mycket folk där. Jag passade på att placera ut en cach medans maken och Lilla H lekte. 
 

Lilla H valde kläder till lekplatsen idag. Var väl inte överförtjust i skorna men lät henne hållas. Väl där ville hon byta om till andra skor. Tur att jag tog med! 
 
 
Vi hittade ett superbra klätterträd och Lilla H som är som en liten apunge klättrade glatt omkring i trädet. 
 

Högt upp skulle hon också. Maken fick klättra efter och lyfta ner henne. 
 
Gillar att det är så fint väder här så länge. Många går omkring i shorts och klänning. Visst regnar det en del men det håller sig runt 20 grader. 

Bilder

Jag och min kompis tar alltid bilder på oss själva och skickar till varandra. Låter kanske helsnurrigt men när man bor långt ifrån varandra kan det vara kul att få ett mms där det står tex jag just nu på väg till jobbet eller nåt annat. Här kan ni få se de senaste bilderna jag skickat iväg. 
1. Ikväll när vi skulle ut och äta fredagsmiddag på stan. Nej tofflorna byttes ut mot stövlar. 
2. Jag på väg till skolan för pick up en regnig dag. Helga älskar du din Musto lika mycket som jag!
3. Påväg till stan för brunch.
 
Någon mer som vill börja skicka bilder med mig? Hojta' 

Tuesday

Idag har jag varit på stan med min kompis Kiki. Vi gick till ett tea room och åt frukost. Sedan strosade vi runt och provade smink och nagellack. Jag behövde hålla mig borta från huset då vi fick det städat idag. Vi städar själva men någon gång i månaden kommer städarna och städar igenom huset riktigt noggrant. Efter skolan följde en klasskompis och hennes mamma med hem och lekte. Kul att Lilla H börjar få kompisar. 
Jag idag. Väldigt blå kan man säga. Köpte klänningen i Sverige på rea, hade kostat runt 2000kr men fick den för 350kr pga att ett snöre saknades i midjan. Det kallar jag kap! 

RSS 2.0