Omvänt

Half ten betyder halv elva
 
Fetaste mjölken är blå och och lättmjölk röd. 
 
Man måste titta åt höger när man ska gå över gatan. 
 
De kör på vänster sida. 
 
Post som är stora levereras alltid till dörren finns inga utlämningsställen. 
 
All sjukvård är gratis. 
 
Man har skor inomhus. 
 
Barnen äter sin tea (kvällsmat) för sig och vuxna äter sin kvällsmat efter barnen somnat. 
 
Blöjor heter nappies. 
 
Man dekorerar inte fönstren förutom fördragna gardiner. 
 
Här har alla sina toddlers i koppel. 

Sunday Roast

En tradition engelsmännen har är att på söndagar går de ut på puben och äter sunday roast. Vi gjorde det tillsammans med våra grannfamiljer igår. Vi har massor av pubar runtomkring oss men vi åkte till en liten by utanför Bath till en väldigt trevlig pub. Där avnjöt vi trerätters, soppa, kalvstek & glass och chokladtårta! Fantastiskt gott. 
 
Puben, The Weeatsheaf
 
Skippade potatisen till min stek, fick extra grönsaker istället. 
 
Tre familjer, ett härligt gäng! 
 
Lilla H & Theodora passade på att spela lite spel i väntan på efterrätten. 
 
Makens dessert, sorbet i olika smaker. 
 
Lilla H & Theodora utanför. Det blåste rätt mycket. 
 
Efteråt åkte vi och lekte på en mysig lekplats
 

Söndag

Idag har vi också varit ute på vift så Lilla H och jag passade på att varva mer i hot tuben när vi kom hem. Det var riktigt skönt! 
 

Lördag

Idag har vi varit på utflykt. Först gick vi upp till grannarna Melita & Luca och fikade lite och sen begav vi oss till Wales för att titta på ett slott. Det tog ca 1 timme att åka dit, perfekt avstånd. Slottet heter Caerphilly Castle och ligger mitt i en liten stad och har en vallgrav runt sig. Lilla H tyckte det var både häftigt och lite skrämmande att gå omkring där inne, klättra upp för trapporna i det högsta tornet och smyga längs mörka gångar och titta på medeltida toaletter. Här får ni en bildbomb från vår dag! 
 
Jag & Lilla H utanför grannarna. 
 
Min man med Melita & Lucca. 
 
På väg in i Wales. 
 
Det är ett riktigt ståtligt slott byggt mellan 1268-1290.
 
På väg in på den första borggården innan själva vallgraven
 
Den stora gården i mitten. 
 
Det hölls även ett bröllop där idag vilket gjorde att den stora bankettsalen var stängd för besökare. Ni skymtar bankettsalen på bilden ovan till vänster i bild med plåttak. Man kunde titta ner genom ett fönster från en liten gång vi gick i och det var riktigt pampigt där inne. 
 
Vi hade blivit varnade att det skulle blåsa rätt mycket så vi hade tagit på oss vinterkläderna och tur var det för det var riktigt kallt. 
 
På väg hemåt igen! Frusna men nöjda.  
 
De har ju ett eget språk i Wales så alla skyltar står på två språk. 

Min fina familj

 
 
 

Lunch

Lilla H har det super på nursery numera och hon har börjat vara där och äta lunch också. Barnen har med dig sin egen lunch och jag vill inte veta vad  som finns i de andra barnens lunchlådor (när jag var aupair packade man ner snickers, chips och saft). Lilla Hs låda ser oftast ut såhär, bröd, yoggi, flingor, russin eller äpple och mjölk. hon äter typ flingorna som chips, inte i yoggin. Det skulle nog kunna vara nyttiga även i hennes låda och jag jobbar på det. Just nu är det viktigaste att hon äter något. I framtiden kommer brödet bytas ut mot hembakat och förhoppningsvis kommer man kunna lägga i lite grönsaker också. hon får ofta kyckling, skinkbitar eller kall pannkaka eller något från middagen kvällen före. Det e lite av en djungel att plocka ihop något bra. Tips mottages gärna! 
 
Sen måste vi tydligen köpa en speciell lunchväska, som håller sakerna kylda. Helst ska väskan matcha lådan tycker Lilla H. Ja vi får väl se vad vi kan hitta. Det finns tusentals varianter, antar att det slutar med nåt Barbie. 
 

Äääääntligen!

Kan ni gissa vad detta är ......? Ja precis, FIBER!! Weeehoo!! Skype någon??


Instagram

Lite av veckans bilder på Instagram! 
 
Åkte och fick bilen tvättat. Har hittat en liten pärla som heter Bath Hand Car Wash. Där kostar det £12 att få bilen tvättad invändigt och utvändigt. Det går på 10 minuter för de är typ 10 killar som hugger in och tvättar. Det går som en väloljad maskin! 
 
Gjorde världens godaste tacopaj igår. Lchf så klart. Maken älskar den. 
 
Maken har fått ont i ryggen. Han går här hemma och ojar sig. Ni vet ju hur män är... hm... Tur det inte hindrar honom från Lilla Hs favoritaktivitet, bada. 
 
Nya skor från Toms. Snygga, sköna och så för en bra sak. Köper man ett par skor skänker de ett par till ett fattigt barn som behöver skor! 
 
Sött toapapper va?? 

Mulberry

Jag har bestämt mig för att "treat myself with a new bag" i vår och valet har fallit på Mulberry. Både den klassiska Bayswater & Alexa är superfina men känns för stora så det får bli en mindre variant! något man kan ha över axeln. 
 

Vänner

Vi har ju som sagt haft lite folk över denna helgen! Först kom vår närmsta granne Jo över med sina barn Ellie & William. Lilla H är helt salig i Ellie som är 10 år och de lekte hela kvällen och hann även med ett bad i poolen. Kvällen blev mycket lyckad och de frågade Lilla H om hon ville följa med till parken dagen efter. Gissa om hon blev glad! Så på lördagen gick Lilla H själv till parken med Jo & Ellie. Jag och maken var lite nervösa, bara över det faktum att vi trodde det skulle ta år att hitta någon som man kände sig trygg att lämna Lilla H med och så tog det tre månader! Allt gick superbra och Lilla H var så glad! 
 
Lilla H & Ellie 
 
På lördagskvällen kom det över två par som bor i husen bredvid oss. Min vän Kiki med hennes make och dotter Theodora, hon är 6 år och brukar leka med Lilla H. Sen var det Melita, hennes man och tre barn. Helt fantastisk familj, två av barnen e tonåringar och de lekte hela kvällen med de mindre barnen. Melita kom faktiskt och ringde på här en dag för att önska oss välkomna till området. Hon är så trevlig. Lite roligt är att vi är svenskar, Melita är brittisk, Kiki är från Grekland och båda deras män är från Italien. Så det blev en internationell kväll med många språk och skratt. Känns som vi kommer ha mycket kul ihop! 
 
Ett härligt gäng runt bordet. Vi är glada vi köpte ett bord som vi kan göra större. Elva var vi utan problem! 

Hej vad gör ni?

Ledsen för dålig uppdatering. Jag har dels mått väldigt dåligt och sen har jag haft fullt upp. Ni som följer min instagram vet redan att vi hade våra närmsta grannar här i fredags och två andra familjer i lördags. Vi har lagat massor av mat, grillat, ätit, skrattat, utbytt erfarenheter osv. Vi har underbara människor runt omkring oss och de verkar se på livet precis så som vi gör. Berättar mer om våra nya vänner senare. Lämnar er med några bilder tagna idag i Victoria Park dit vi åkte med grannens hundar för promenad och lek. 
 
Lilla H älskar att hålla den mindre av de två hundarna, han heter Harry. 
 
Royal Victoria Park är väldigt stor med en enorm lekplats, en botanisk trädgård, stora öppna gräsytor & en liten skog med mysiga stigar där massor av ekorrar bor. 
 
Inne i den mysiga skogen med stigar av bark, bäckar, broar och massor av ekorrar. De var överallt, de är nog ganska vana vid människor

Trams & Flams

Lillan vill bara tramsa och flamsa framför kameran! Här innan nursery i morse!


Middag

Skippade att laga mat hemma igår utan stack ner på stan och gick runt en stund sen åt vi på TGI Friday. Bath är en sån underbar stad att bara flanera runt i och trots att butikerna var stängda var det massor av folk i rörelse.


Måndag

Livet rullar på här i Bath. Börjat komma in i vardagslunken nu och set känns bra. Jag har väldigt lite hemlängtan. Visst saknar jag er där hemma men jag trivs väldigt bra här! Eftersom att vi inte känner så många så umgås vi väldigt mycket med varandra som familj. Vi hittar på saker och är ute mycket vilket är roligt. Det finns många parker med helt fantastiska lekplatser och i söndags spenderade vi några timmar där. När det blir varmare tar vi med picknick och hänger där hela dagen. Idag var vi ute en sväng med grannarnas hundar. De bor i huset bredvid och är väldigt söta! 
 
Lilla H med grannens hund Harry. Ni skymtar vårt hus uppe i högra hörnet. Har en fin park precis vid husknuten. 
 

Svar på frågestunden.

Mia: Finns det fina barnkläder? Har du handlat mycket?
Svar: Det finns supermycket fina kläder här i England men jag har inte handlat någonting nästan. Lilla H har ganska mycket kläder sedan tidigare och hon är väldigt bestämd med vad hon vill ha på sig så även om jag köper en söt outfit så kanske hon inte vill ha på sig det. Missmatcha är hennes grej just nu. 
 
 
Elina: Varför bor ni i Storbritannien? Vad jobbar du med?
Svar: Vi bor här för att min make har fått en ny tjänst inom det företag han jobbade på i Sverige. Vi har alltid pratat om att bo utomlands så när vi fick chansen så valde vi att hoppa på plus att vi tyckte det var en bra chans för vår dotter. 
 

Anonym: Äter hela din familj Lchf? Det är direkt skadligt för barn att äta det!
Svar: Nej maken och Lilla H äter inte LCHF. Maken äter det väl ganska mycket men det är högst ofrivilligt. Jag lagar den mat jag vill och sen får han äta, vill han ha tex potatis eller pasta till får han fixa det själv. Lilla H äter självklart inte efter LCHF men hon äter en del sådan mat och framförallt "sötsaker" tex bakade jag en tårta häromdagen och den var LCHF, självklart gör jag inte en egen till henne då. Eller som pannkakor får hon ibland kokosplättar. 
 

Anonym: Hur funkar skolsystemet? Du nämnde att Lilla H snart ska börja skolan? Hur gammal är hon?
Svar: Lilla H är 4 år. Hon går just nu på nursery. Det hör ihop med skolan. Till hösten börjar hon reception, alltså vår form av förskoleklass och nästa höst börjar hon primary school, alltså första klass. Jag är ännu inte så insatt i resten av skolsytemet.
 
 
Olivia K: Vad roligt med frågestund jag undrar vilken skola din dotter går på hade varit intressant om det finns en hemsida!
Svar: Vi har valt att hålla det för oss själva och de närmaste. 
 
 
Anonym: Vad gör du om dagarna förutom att vara "lyxhustru"?
Svar: Förutom att vara "lyxhustru" vad nu det är så tar jag hand om vår dotter varje dag. Hon går på nursery 2,5h/dag och under den tiden tränar jag, annars är jag med henne. Vi håller fortfarande på att komma in i rutiner här men sedan är det tänkt att vi ska hitta på mer saker, gå på playdates osv. 
 

Sandra: Vilka är dom största kulturskillnaderna som du upplever och hur är det att köra bil i vänsterstrafik? Tycker Lilla h om förskolan och skoluniform hur känns det att hon måste ha det på sig?
Svar: Srörsta kulturskillnaden är nog att engelsmännen är så artiga, trevliga & vänligt inställda till "invandrare" som vi är. De är inte slutna och reserverade som Svenskar. Sedan lever de för publen, rugby, fotboll osv. Många har nannys, även de mammor som är hemma. Här anses det mer ok att en i familjen inte jobbar, det är mer status på hemmafruar/hemmamän. 
Lilla H gillar sin förskola men tycker det är lite läskigt med nya rutiner och främmande språk. Jag har ingenting emot skoluniform jag tycker det är en bra grej. 
 

Alex: ur tänker ni angående att ni ryckt upp er dotter från sitt hem och flyttat henne till ett annat land i mina ögon verkar det själviskt av er att göra så.
Svar: Vi tänker på det varje dag men vi tror att i slutändan så kommer detta vara en bra sak för henne som hon kommer att ha nytta av resten av livet. Vi hade henne i åtanke när vi valde att flytta och det var delvis FÖR hennes skull vi flyttade. Visst undrar man ibland om man har gjort rätt men vi är ändå nöjda med beslutet. Det är ju massor av människor som flyttar, inte nödvändigtvist till ett annat land men bara att flytta till en annan ort kan ju vara jobbigt för ett barn, är alla människor som flyttar själviska?
 
 
Måd: Hur bemöts ni som nyinflyttade från Sverige? Är det lätt att få kontakt med engelsmännen?Hur är prisläget generellt?
Svar: Vi bemöts med vänlighet, nyfikenhet och värme. De är mycket lätta att få kontakt med och väldigt sociala. Här går man ut hela familjen och umgås på restaurang eller puben och sitter inte inne bara för att man jobbat en hel dag!. Priserna är lägre än i Sverige tycker vi, kan bero på att pundet just nu är rekordlågt. 
 

Martina: Vad har ni för bilar klarar man sig med en eller måste man ha två?
Svar: Vi har en Skoda som vi köpte i Sverige, den tog vi med oss hit, sedan har vi en Merceders också som vi skaffat här. Skodan skall dock bytas ut mot en Prosche om någon månad. Jag känner att vi behöver två bilar då maken alltid kör till jobbet och jag känner mig ganska låst utan. Men bor man mitt i centrum hade man kanske klarat sig med en. 
 

Emma H: Hej! Kan er dotter engelska redan eller lär hon sig? Hur gör ni med språket hemma pratar ni Svenska eller Engelska?
Svar: Hon kan inte engelska, hon är på god väg dock. Vi pratar svenska hemma men säger ofta ord på båda språken. Vi skall försöka att prata mera engelska dock. 
 

Linda: 
1. Varför får man se så lite av din man? Svar: Han jobbar ofta plus att han inte alltid vill vara med på bild. 
2. Vad jobbar du med? Svar: Just nu ingenting men skall börja jobba på BB här i Bath. 
3. Vad kostar ert hus i Bath? Ni har pool också va? Svar: Att bo i Bath är över lag dyrt, det är typ londonpriser. Vi har en hot tub, ingen stor pool. 
4. Är engelsmännen så otrevliga som de har rykte om sig att vara? Svar: Nej!
 
 
Hanna G: Fy vad fräcka frågor en del frågar! Jag undrar hur man praktiskt gör pm man vill flytta utomlands? Vilka kostnader måste man räkna in och vilka papper behöver man? Vad var det för utbildning ni gick? Har ni sålt erat hus? Var har ni gjort av era möbler? Känner ni att ni vill åka till Sverige ofta? Längtar Haley hem? Det blev visst många frågor! Ha en bra dag /H
Svar: Eftersom att min man är utskickad av ett företag så har det mesta fixats av dem. I stort sett allt. Man måste dock se till att kolla upp hur det blir när man återvänder. Har man gått ur det svenska socialförsäkringssystemet så är man tillbaka på noll när man återvänder. Inget SGI, föräldrarpenning, sjukpenning osv. Åker man som expat (expatriat, kolla wiki) genom ett företag som vi så finns det speciella regler och bestämmelser. Det kostar en del att flytta det måste man räkna med. Även om man har det noga uträknat så uppstår alltd en massa merkostnader. Vi gick en utbildning genom makens företag, mest ang forskning som finns på expats och hur man psykiskt reagerar och hanterar saker när man flyttar som vi gjort. Våra möbler står i magasin. Vi åker hem ca 5-6 ggr per år tror jag. Lilla H längtar hem en del ja, eller hon pratar mycket om hemma men det kommer nog gå över. 

Frågestund

Tänkte köra en liten frågestund här på bloggen. Har ni frågor om vår flytt, England, och livet nu, ask away! Svarar i helgen!


Personlig tränare, finally!

Jag är så nöjd! Har tränat mitt andra pass med min PT idag. Det är så värt det känner jag. Igår fokuserade vi på att han skulle kolla min styrka, var jag låg och hur han skulle lägga upp styrkeprogrammet. Det blev övningar med fria vikter, kettlebell och nån gummicylinder. Allt tog precis där det skulle. 
 
Cardio som vi gjorde idag var för han skulle bedöma min nivå, min kondition helt enkelt. Jag sprang på löpbandet och jag överträffade mig själv tio gånger om!! 
 
Det bästa med PT är att de pushar en och får en att släppa alla begränsningar och belives you  might have about youself. 
 
Lyckades också fickparkera vår nya Merceders vilken är en bedrift i sig själv. Du sitter på fel sida i bilen, du kör på fel sida på vägen. Tänk er allt ni lärt er om fickparkering och gör det sen spegelvänt! Varsågod! I did it! 
 
Lite klassisk engelsk frukost efter träningen. 

Dagis

Dags för nursery för Lilla H. Som hon längtat över påsken! 
 
Spexar som vanligt! 

OBS!

OBS!
Inlägget som heter "en lördag i våra liv"
är uppdaterat med bilder!
Jippie!! 

Hur vi har det!

Här i UK har vi det fantastisk. Många frågar hur vi har det och hur vi trivs och jag kan inte säga annat än att det känns som en dröm slagit in. Livet är ljuvligt. Vi bor helt fantastiskt! Har en stor lekplats nära oss, vi är ute mer och rör på oss och vi umgås mer som familj. Det finns tusen saker att göra både för barn och vuxna och shoppingutbudet är amazing!! Kort och gott, vi lever flott! 
 
Du❤Jag

En lördag i våra liv

Lördag idag. Vi började dagen med LCHF våfflor med sylt (egengjord) och grädde. Sen hoppade vi in i bilen och styrde mot Bristol för att shoppa. Maken och Lilla H kom hem med påsar, själv vart jag utan. Vi åt lunch på en asiatisk restaurang. Igår kväll åt vi middag på Koh Thai Tapas så det har blivit mycket asiatiskt. 
 
Klockan var halv sex när vi kom hem så då sjönk vi ner i soffan alla tre och hängde. Runt halv åtta masade vi oss upp och drog på oss utkläder och gick bort till lekplatsen för att hinna röra lite på oss innan solen gick ner. Vi var hemma runt nio och då ringde vi hemkörning av mat och nu sängen och film på TV. Soft lördag! 
 
 
 
 
 


Vänner

Sötisar!! 
Miss you! 
 

Cykel

Åh kan någon vänlig själ köpa mig en cykel. Hatar att ta bilen överallt när det är cykelavstånd! Vill ha nu!! 
Helst en rosa! 
Thihi! 

Fredag

Vi har ätit hemma hela veckan så nu kände vi nog alla viss abstinens att äta på restaurang ikväll. Valet föll på Koh Thai Tapas, en nyöppnad restaurang som serverar underbara tapasrätter och thaimat. Snacka om matkoma efteråt. Dit går vi absolut fler gånger! 
 
Lilla H körde på brittisk stil idag i sin fina klänning från Burberry. Jag gillar den stilrena klassiska engelska stilen väldigt mycket, dock med lite inslag av romantik då det gäller vuxenkläder! 
 
Sparkcykeln är med överallt! 
Åh måste skaffa henne en kappa till våren det ser bedrövligt ut med den där Didrikson jackan. 

Kommentarer

Ville bara påminna er om att jag svarar på alla kommentarer precis under det ni kommenterat. 
 
 

Recept

Tortillas LCHF
 
1 ägg
1 dl creme fraîche 
0,5 dl fiberhusk 
0,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
 
Vispa ägget pösigt. Blanda i creme fraîche. Blanda det torra för sig själv. Blanda sedan ihop allt. Låt degen svälla i 10 minuter. Häll ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg bakplåtspapper över och kavla ut så det blir riktigt tunnt. In i ugnen med bakplåtspappret på 150 grader i 8-10 min. Ta ut och skär i två eller fyra bitar. In med nästa plåt och gör samma sak. 
 

Trött på att leta

Blir så trött. Letar efter en personlig tränare men det är bara så dyrt. Jag kan tänka mig att lägga ganska mycket pengar på träningen men någonstans måste man dra gränsen ju. Men hade verkligen behövt en PT som kunde hjälpa mig, speciellt med mage/rygg då det känns helT förslappat, ända sen jag fick Lilla H har musklerna där varit obefintliga och det går ut över hållningen, ryggen osv. 
 

Fin

Finaste tjejen idag på promenaden. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt. Ni ser också hennes nya vårjacka som farmor hade med sig från Sverige. Den kommer från Lindex och är typ gammelrosa. Älskar den. 
 

Tacos

Ikväll åt vi kolhydratsfria tacos. Gjorde bröd, krydda & salsan själv. 
 

Sopor

Något vi reagerade starkt på när vi flyttade hit är hur de hanterar soporna här. Till skillnad från oss hemma så hänger man bara ut sina sopor på staketet utanför huset och så kommer sopgubbarna och tar dem. Man lägger inte dem i något kärl eller så utan i svarta sopsäckar. Inne i stan tror jag inte ens de använder sopsäckar utan bara hänger ut sina soppåsar. Detta gör att varje onsdag ser Bath ut som en stor soptipp. Det är väldigt fult och skräpigt. Ni kan ju tänka er hur många soppåsar fåglarna går loss på. Det är sopgubbarna som får plocka upp det sen. 
 
Något som är bra dock är att man ej betalar extra för sophämtning det är inbakat i skatten och de hämtar även ens källsortering så man slipper åka och lämna den vid sopstationen. 
 
Den blå påsen som ser ut som en ikeapåse lägger man kartong i. Den svarta lådan plastförpackningar (all mjölk kommer i det tex) och sen soporna i de svarta säckarna. 
 
Grannens sopor. 

Tisdag

Lilla H och jag åkte till Bristol för att shoppa och storhandla. De har en ASDA Superstore där som jag ville testa. Jag åker runt och testar olika stormarknader och affärer, älskar mataffärer utomlands. 
 
Först blev det shopping och lunch i Cabot Circus, Bristols centrum. Efter det åkte vi till utkanten av stan och handlade mat. 
 
I Bath bor det ju ca 80 000 människor och i Bristol som ligger 2 mil bort bor det ca 500 000. Utbudet är bra i Bath men ännu bättre i Bristol. Hittade Zara idag, ska ta och besöka den affären nästa gång. 
 
Jag glömde säga att jag hade Törnrosa på sparkcykel med mig. 
 

Annandagen

Igår har vi inte gjort någonting. Lilla H och min man åkte tidigt och lämnade av svärföräldrarna på flygplatsen och efter det så satt vi alla nere i soffan i flera timmar och slö tittade på tv, surfade (eller vad man kallar vår kassa uppkoppling) och bara hängde. 
 
De senaste veckorna har det varit fullspäckat schema med aktiviteter varje dag och restaurangmiddagar varje kväll osv och det tar på krafterna. Missförstå mig inte fel nu, jag älskar det, men i bland behöver man bara ta det lugnt och andas ut också. 
 
Lilla H är ledig denna veckan med från dagis sedan drar det igång varje dag. De har två veckors påsklov här. 
 
Vi tog självklart en promenad till lekplatsen på eftermiddagen. Bath har såna fantastiska lekplatser, så mycket bättre än hemma! Vi bor ett stenkast från Alice Park. 
 
Gunga högt är det bästa som finns. 
 
Tur att pappa är med uppe på klätterställningen med en hjälpande hand. 
 

RSS 2.0