Rida

Idag har vi varit ute hela dagen. Vi åkte till Wellows och red. Eller Lilla H red vi gick bredvid. Vädret var fint och naturen är som vanligt underbar ute på den engelska landsbygden. 

Lilla H brukar rida på en häst som heter Fudge men idag fick hon Turbo istället. Det visade sig vara om inte en ännu slöare liten ponny och han gjorde så Lilla H voltade av hans rygg när han plötsligt ville äta gräs. Dock gjorde det inte så mycket, tröstade henne lite och slängde sedan upp henne på hästryggen igen. 

Det är så mysigt på Wellows. När vi gick bort till lekplatsen efter ridningen så stod där en liten häst.  Hon går tydligen runt löst på gården. Som en gårdshund typ fast i hästformat. Lilla H klappade henne lite. Se bilden längst ner till höger. 


Sjuka och åter sjuka.

Hej hur mår ni? Vi mår bra, ja eller typ bra. Jag upplever fortfarande mig svag och väldigt skakig sedan sista "episoden" och fruktar inför nästa. 

Lilla H är inte heller så bra. Två dagar efter avslutad penicillin kur mot första öroninflammationen så blossar en ny värre upp. Det var bara att åka till doktorn och påbörja en ny hemsk kur. 

Nästa vecka består av prover, läkarbesök och vardag förhoppningsvis. Jag ska träffa en specialist på neurologi. Det känns skönt. Hoppas han kan sprida lite ljus över vad det kan vara med mig. 

Lilla H tar han om en liten bebis som hon innan burit i magen och fött ut. Vet ej hur det gick till vi gick ej vara inne i "salen". 

Nedräkning har börjat


Dinner party

Vi har mest tagit det lugnt i helgen. Jag är fortfarande ganska matt efter en vecka med sjukdom. 

Fast igår var vi bjudna på dinner party hos föräldrarna till en av Lilla Hs klasskompisar. Vi var fyra par där och det var väldigt trevligt och kul att ses utan barnen. Klädkoden var fancy dress och är det något jag går igång på är det just att klä upp sig. Tyvärr lyckades jag inte få en bild på mig men jag hade på mig en grön klänning & klackskor.  Ni kan ana färgen på klänningen av bilderna nedan. Hoppas ni haft em bra helg. Sär skriva

Angående särskrivning så ser jag ofta vänner till mig dumförklara folk som särskrivit något.  Jag har väl tyckt lite samma men aldrig sagt något om det. Men nu när jag själv börjar få problem med just detta har det fått mig att tänka till. 

Vi är i från Sverige, ett land där vi inte särskriver. Men vi bor  i  England och här gör alla det för det är så man skriver här. Detta skapar ofta förvirring i huvudet på en och det är inte konstigt att framförallt invandrare i Sverige har problem med det. I deras hemländer kanske man särskriver. Så ni får helt enkel leva med att jag en dag kanske också börjar få svårt att hålla skillnaden. 

Och till er, sluta göra er lustiga över folk som gör det. Vad vet du om personens bakgrund, vilka språk personen kan osv. 
Give it a rest! 


Lunch

Lilla H har en vän i skolan som är väldigt förtjust i henne. Lilla H har alltid haft packed lunch med sig och vännen har haft hot dinners alltså skolmat. Men nu har vännen börjat ha packed lunch bara för att få sitta med Lilla H och äta. Smälte när jag hörde det. 

Lilla H med kompisen M utanför skolan idag. 

Den motvillige sjuksköterskan

Jag har varit väldigt sjuk sedan i söndags. Ingen förkylning eller magsjuka som annars hör hösten till utan något värre, något som jag inte vet ännu vad det är. Diagnos uteblir i väntan på utredning. Jag har legat klistrad till sängen förutom under mina tre besök hos läkare. 

Till på köpet har Lilla H fått åka in till doktorn i söndags natt för att hon hade fått dubbelsidig öroninflammation. Min man åkte in med henne, jag lyckades få på mig kläderna men kom inte längre än till trappan innan jag fick vända tillbaka till sängen. Sedan en kväll senare fick maken åka in akut med mig. Behöver jag nämna att han går under namnet syster här hemma nu ;-) han har verkligen fått ligga i, sköta all markservice, hämtningar, lämningar, handla, akuten, vårdcentral, matlagning, medicinering av en motvillig fyraåring, ja han har hållt allt rullande. Nu är jag på bättringsvägen men maken ställde in sin utlandsresa idag för jag är fortfarande helt svag och vek efter all vätskebrist. Nu ska jag på utredning för detta. Jag brukar inte skriva så mycket om sjukdomar men fy detta har varit ren och skär tortyr! 


En bild på en geocachande Lilla H från i söndags. Några timmar senare är jag helt däckad och hon skriker över öronen. Lugnet före stormen kan man säga. 

Dessa julklappar...

Lilla H får en hel del saker av oss under året som går. Man kan ju tycka att kanske kunde det då bli något mindre till jul. Men så går ju inte att tänka, julen är ju lika speciell för henne som för alla andra barn. Hon längtar, önskar sig och hoppas precis som andra. Hon har fått en cykel i julklapp av farmor och farfar redan. Nu önskar hon sig ett Lego Friends Cruis Ship, ett barbiehus, , basketboll, flera barbiehästar, en barbie campingbuss, en riktig mikrofon att sjunga i, ungiefär tusen olika barbie, Polly Pocket, Friends Lego ....... and so on.... ja ni hör ju, listan skulle kunna göras oändlig. Plus att vi ska åka till Thailand och det skulle man ju verkligen tycka kunna vara en julklapp i sig. Men inte för en fyraåring. Tomten ska bara komma till henne, han hittar till Thailand säger hon, han har ju en telefon med karta (dagens barn). Han kommer förmodligen ha short där nere har hon insett. Ja vi får ju se hur ska lösa allt, med tomten, paket (vill ju inte släpa fram och tillbaka en massa) osv. Hur gör ni andra?
 
  
Vårt förslag är i alla fall till morfar & mormor i Thailand att ni köper detta Friends Lego.
Lego är nämligen enkelt för att oss ta med hem i resväskan igen. Resten löser vi nog.
 
 
 
      

En härlig lördag (många bilder)

 Idag har vi haft det väldigt trevligt. Vi har varit på teater och på puben. Jag, Lilla H, kompisen E och hennes mamma var på The Egg och såg föreställningen Luna.
 

Jag har ju inte varit på barnteater så ofta och de jag har varit på har inte alls varit imponerande så jag blev verkligen positivt överraskad över hur välgjord produktionen var. The Egg är vad man kan kalla Theatre Royal Baths barndel med en cafe och egen scen där allt ser ut som på en vuxenteater bara att det är gjort för barn med små stolar, balkong osv (läs mer om The Eggs verksamhet och om Luna genom att klicka härChildrens Theathre är väldigt stort här och varje uppsättning går ca en månad och är slutsåld på nolltid. Dessa biljetter bokade vi i somras. I december sätter de upp Mumintrollet men där gick vi bet på biljetterna. 
 
 
Efter teatern var slut och alla apploderat så satt skådespelarna kvar på scene och sjöng sånger med barnen. Efteråt sen fick man hälsa på skådespelarna. Lilla H ville såklart hälsa på flickan som spelat Luna. 
 
 
Männen mötte upp oss efteråt när vi skulle äta lunch.
Hela gänget minus mig! 
 
Vi gick till en manazing pub där de brygger sin egen öl, röker sitt eget kött i sitt rökeri och den var verkligen trevligt inredd. Höjdpunkten för barnen var nog godispåsarna de fick av personalen tillsammans med notan :-) Ni får lite bilder nedan. 
 

Pyssel

Något vi gör här hemma i stort sett varje dag är att pyssla. Lilla H älskar detta och är väldigt kreativ. Engelsmännen är glada i sin craft making och man kan lätt köpa en hel låda full med diverse pysseltillbehör för under hundralappen och den räcker då ca en månad om man pysslar varje dag så lådan är rätt stor. Idag har vi ägnat oss åt att göra två gubbar och diverse djur. En av dem är en fjäril det vet jag men de andra två är jag lite osäker på. Kan vara en myra nere i vänstra hörnet. Ett tips, pyssla med ert barn. Lilla H älskar att måla med penslar, klippa, klistra, bygga och skapa. Känns så mycket bättre med en timmes pyssel än en timmes TV. 
I bland blir det så

I morgon är tredje dagen i rad som Lilla H är hemma från skolan. Hon är inte sjuk egentligen men ibland måste man stanna upp och ta det lite lugnt och bara vara. Dagarna är så intensiva för henne och även om hon älskar skolan så är dagarna långa, hon lär sig ett nytt språk samtidigt som hon förväntas lära sig läsa och skriva och det viktigaste av allt, hon är 4 år gammal. Inte sju, inte tio, inte femton utan 4 år! Så är det bara. Hon är tillbaka i skolan på måndag.
 
Det viktigaste vi har!

Party

Japp, partysäsongen har dragit igång i takt med att skolan började. I helgen var det dags för klasskamraten B som bjudit hela klassen. Dit hade de bjudit in en magiker som var helt fenomenal med barnen. På kortet nederst kan ni se henne då hon står upp för hon vann en dinosaurie. Så stolt. 
 
Partyoutfiten hade hon valt ut själv och vi hade våfflat och flätat håret. Här ser ni förresten hennes nya vinterjacka från Ted Baker. Mitt nya favoritmärke helt klart för barn. Mest är nog märket känt för sina herrskjortor. 
 

Yo Sushi - Japanskt restaurang

Partyt Lilla H var på slutade vid 14 så vi drog ner på stan och gick på Yo Sushi en cool restaurang där maträtterna kommer på löpande band och man har vattenkranar vid bordet (lilla Hs favorit!). God mat i alla fall! (Sandra H du skulle älska den) Maken höll med och provade till och med sushi, fast höll sig mest till kyckling och biff. 
 

Lekvän

Lilla Hs vän M brukar följa med hem från skolan på tisdagar. M går egentligen på After School Club men det är roligare om de får leka tycker både jag och hennes mamma. Flickorna har alltid samma rutin. De leker bebis, äter pasta & kyckling och sedan fikar de på kex och ser lite film innan M går hem. Mysigt att ha någon att leka med en stund efter skolan. Lilla H har ju lyxen att få gå hem efter skolan så hennes möjligheter att ta hem vänner är ju mycket större. 

Två fåniga och fnissiga tjejer äter mat. Spagetti, kyckling och morötter. 
 

Höst i Bath

Lite härliga höstbilder från den underbara naturen som omger oss här i Bath.
Ja just det, här är gräset grönt året om.
 

Middag

Ikväll slog vi på stort och begav oss till Graze Chophouse, det är the restaurang här i Bath om man vill ha bra kött. Vi blev inte besvikna. Jo Lilla H eftersom att vi var alldeles för mätta för dessert. 

Dåligt ljus och bildkvalitet men lyckades fånga oss både innan vi begav oss. 


Tillbaka

Nu är vi tillbaka i England. Hejdå semester och lata dagar, hej skola och rutiner! 

RSS 2.0