Lördag

Idag har vi varit på utflykt. Först gick vi upp till grannarna Melita & Luca och fikade lite och sen begav vi oss till Wales för att titta på ett slott. Det tog ca 1 timme att åka dit, perfekt avstånd. Slottet heter Caerphilly Castle och ligger mitt i en liten stad och har en vallgrav runt sig. Lilla H tyckte det var både häftigt och lite skrämmande att gå omkring där inne, klättra upp för trapporna i det högsta tornet och smyga längs mörka gångar och titta på medeltida toaletter. Här får ni en bildbomb från vår dag! 
 
Jag & Lilla H utanför grannarna. 
 
Min man med Melita & Lucca. 
 
På väg in i Wales. 
 
Det är ett riktigt ståtligt slott byggt mellan 1268-1290.
 
På väg in på den första borggården innan själva vallgraven
 
Den stora gården i mitten. 
 
Det hölls även ett bröllop där idag vilket gjorde att den stora bankettsalen var stängd för besökare. Ni skymtar bankettsalen på bilden ovan till vänster i bild med plåttak. Man kunde titta ner genom ett fönster från en liten gång vi gick i och det var riktigt pampigt där inne. 
 
Vi hade blivit varnade att det skulle blåsa rätt mycket så vi hade tagit på oss vinterkläderna och tur var det för det var riktigt kallt. 
 
På väg hemåt igen! Frusna men nöjda.  
 
De har ju ett eget språk i Wales så alla skyltar står på två språk. 

Kommentarer

Postat av: Måd

Det var en intressant utflykt ni gjorde.Antar det finns många medeltida borgar kvar i England. Språket i Wales helt obegripligt.Det stackars brudparet fick en kall dag men sånt märker man nog inte en sån dag.
Själv tittar jag på soluppgången.Snart ska jag bada i havet när Christer är klar med sin nordic walking , som stavgång kallas internationellt.Kram

Svar: Vad skönt med ett morgondopp. Ni verkar ha det så underbart i Thailand. Längtar tills vi kommer dit!
homeawayfromhome.blogg.se

Skrivet: 2013-04-28 kl: 02:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0