Trots

Detta trots som min treåring bjuder på flera gånger om dagen börjar bli lite tjatigt. I kväll har hon gjort mig helt matt, inte en, inte två utan tre hela gånger på ca 2 timmar! Det ska testas hela tiden, om de mest oviktiga saker. Jag har så kort stubin och tänder till direkt, jag vet, känner hur dålig mamma jag är, barn trotsar, det ska vi föräldrar stå ut med, ellerhur? Men jag blir tokig! Till på köpet är jag ju ensam med henne nu en hel vecka vilket gör att tålamodet tryter snabbare, och Lilla H, hon saknar sin pappa så det känns in i benmärgen (på mig) vilket också bidrar till hennes beteende. Hon protesterar mot att han är borta och vem är det som får ta det, jo JAG!

Fan jag ska inte klaga! Har redan dåligt samvete för vad jag precis skrivit. Jag älskar min dotter mer än livet själv..... men ibland vill man bara.... Ahhhhh!!! Skrika och slita sig i håret. Snälla säg att det finns någon där ute som förstår?? Som kanske själv upplevt en treåring?? Som lixom vet vad jag talar om.


Bakom kulisserna

Ni såg inlägget nedan där jag visade er några av mina ansiktsprodukter. Jag kan ju säga att de flesta av de bilderna jag tog inte såg sådär prydliga ut. Lilla H var med och ville vara med på varje bild. Hon hämtade också egna saker som hon ville ställa upp bredvid mina flaskor och sen ville att jag skulle fota. Det tog alltså en stund att ta de här två två bilderna. Här nedan har vi en av bilderna som Lilla H är mest nöjd med!
 
Hon var väldigt bestämd med att hennes Hello Kitty Buss skulle vara med på bilden. 
 
 

Fredag

Idag har jag haft tusen och åter tusen saker att göra. Bockar av dem på listan. Egentligen borde jag vila. Det är tufft att vara sjukskriven plus gräsänka, man behöver all vila man kan få. Har i alla fall ringt en massa samtal idag, fyllt i blanketter och donas med Lilla H:s presentkalender. 
 
På förskolan var det väldigt många barn borta. Det var bara 16 barn på tre avdelningar så ni kan ju tänka er hur mycket tid pedagogerna har över för varje barn idag. Lyx!
 
Lilla h idag. Tungan är en favorit nu på varje kort! Jacka från PompDeLux & mössa från H&M. 

Produkter

Ett märke jag verkligen gillar är Clinique! När jag var på tax free passade jag på att fylla på förrådet av smink och ansiktsrengöring. Har ni förresten testat deras eyeremover? Klart bäst! Älskar den.

Att välja produkter har för mig varit svårt. Det har tagit tid och jag har testat massor. Men jag har lixom växt in i Clinique mer och mer. Nu älskar jag det!


Frukost

Igår kom min makes kollegor från Huskvarna och knackade på vid niotiden på morgonen. De skulle hämta upp honom och sedan tillsammans åka till Frankrike. Vi dukade upp en stor frukost! Lyx att ibland äta stor frukost hemma med nybakade frallor och massa pålägg.


Vänner ♥

Jag var ute och gick med min kompis Sandra idag. Hon har väldigt många åsikter om allt och framförallt om Mig! Några av sakerna hon sa:


- du är ju knäpp
- nej men vad söt du är (inte positivt menat mer nedlåtande)
- nej men vad rolig du är (inte heller positivt menat)
- jag tycker synd om din man
- jag står på hans sida
- att han står ut
- med mera....


JAG ÄLSKAR DET! Vem ska annars säga sanningen till en om inte ens vänner? Nu var ju meningarna tagna ur sitt sammanhang men jag ville påvisa att vänner är såna som är ärliga!

Sandra med yngsta dottern Naima.


I sängen

Ligger i sängen och tittar upp i taket. Lilla H har fått en sköldpadda, ett gosedjur som har massa hål i skalet och när man tänder den lyses hela taket upp av en fantastisk stjärnhimlen. Det är en sk nattlampa för barn som inte vill ha helt mörkt. Så mysig är den att vi inte stänger av den efter hon somnat. Vaknade några gånger i natt och tittade upp på stjärnorna och det kändes behagligt och rofyllt. It's a keeper!

Försökte ta en bild med mobilen. Det blev totalsämst men ni ser några av stjärnorna och månen.

Update: Ok man ser ingenting typ. Vet inte hur jag ska fånga det på bild!


Pedikyr & manikyr

Ni vet väl sedan tidigare ( ← länk) att det är min man som sköter Lilla H:s naglar. Han klipper dem, filar dem & målar dem. Tålmodigt. Hon har kommit på att hon vill ha olika färger på olika fötter osv. Vänta tills hon vill ha mönster på dem, strasspärlor och akryl! Då får han gå en kurs.

Fick åka och hämta henne från förskolan idag. Örat gjorde ont igen. Eftersom att hon precis haft en rejäl öroninflammation så ringde jag VC direkt och fick en tid. Stackare hoppas inte hon ska vara sjuk en vecka till?!


Måndag

Höll Lilla H hemma idag. Hon känns inte helt hundra. Hoppas hon inte är sjuk fortfarande. Vi hann med en cykeltur till biblioteket i alla fall. Där mötte vi upp Sandra & Leon som sedan följde med oss hem för lite lek. Visade Sandra de bostäderna vi funderar på i England. Hon gav bra input, ibland behövs det någon annans åsikt för man lixom fastnar med sina egna åsikter och funderingar. Hjälp vad mycket det är att tänka på i alla fall. Sade upp Lilla H:s förskoleplats och pratade med försäkringskassan idag. Hade flera saker på min lista men får försöka hinna med det i morgon! Flera samtal som ska ringas!

Söndag

Idag gick jag upp efter tolv. Behövde verkligen sova ikapp. Sedan åkte vi till Kosta där Sean Banan skulle uppträda. Lilla H blev som vanligt alldeles förskäckt av all uppståndelse så vi gick och köpte skor istället. Vinterskor från Ecco till henne och innetofflor till mig! Nu blir det gympa!
 
Lilla H & Jag utanför Kosta Outlet. 
 
Mina nya innetofflor som Lilla H valde åt mig!

Åh längtar så!


Tjejkväll

Jag är hemma från England. Gick upp klockan halv tre på morgonen igår för att hinna med flyget i London vid halv åtta. Väl hemma pussade jag lite på min älskade dotter för att sedan skynda mig till tåget där jag mötte upp tjejerna för en tjejkväll på stan. Vi åkte till Make Up Store där vi hade en liten sminkkurs. Sedan fick vi sminka oss själva med deras saker. Alla blev så fina! Sedan blev det middag, tapas, så gott Efter det tackade jag för mig och åkte hemåt medans de andra fortsatte kvällen natten på stan. 
 
Snygga och färdigsminkade! 
 
 

Solen

Nu skiner solen igen men det ska tydligen bli värre regn i helgen. Tur att vi åkt då. Idag har vi hunnit titta på två olika ställen. Ett mindre bra och ett super bra. Vi gick omkring och wowade i varje rum. Blir det det stället så hoppas jag att ni kommer och hälsar på, det finns massor av plats för alla!

När jag kommer hem ska jag lägga bilder till alla inlägg. De går ej att ladda upp här. Nu ska jag äta upp min kyckling innan nästa visning väntar!

Jag frågade om det var en hel kyckling och de sa att "yes it's a baby chicken". Jag blev lite fundersam. Är inte alla kycklingar bebisar? Till hönor? Eller har jag fattat fel?

Svämmar över!

Har ni kollat på nyheterna? Det regnar just nu i England. Det gör det ju ofta men nu är det extremt. Det har redan svämmat över i flera städer och det verkar inte se bättre ut i Bath. Vi bor precis vid floden, och den har stigit rejält nu. Tur att vi bor på 4:e våningen. Ska ta en bild åt er i morgon. Ja just det har ej lyckats ladda upp bilder ännu. Riktigt segt internet här. Rena u-landet när man är van att ständigt vara uppkopplad i Sverige.

Maken och jag sitter i lobbyn just nu och använder deras (dåliga) wifi. Vi har precis varit ute och ätit med en av hans kollegor. Vi gick till en grekisk restaurang.... trodde vi, men den visade sig vara turkisk kom vi fram till efter ett tag.

I morgon har vi fem visningar. Phu! Hoppas vi hittar något riktigt bra nu!

 

Jag ute på stan i Bath. Hade mina höga klackar de två första dagarna sedan sa fötterna nej och det blev gympaskor!
 
Turkisk mat på den "grekiska" restaurangen!

Dag 1 i Bath

Vi sitter nu och äter lunch i Bath. Jag är verkligen kär i staden, så mysig och fin. Lagom stor med ett fint centrum och vackra omgivningar. Bath är tydligen en super populär stad bland engelsmännen!

Vi har idag tittat på ett boende, jag blev helt betagen direkt. Tre våningar, uteplats med bubbelkopp och tillräckligt med rum för vänner och familj på besök. Men vi har fler visningar idag så kanske hittat vi något bättre.

Ska försöka skriva ett inlägg om resan hit lite senare. Den var en upplevelse!

Kolla in Olofs hamburgare. Den är verkligen skyhög!


Den var god han åt samma dagen efter också!
 
Hade längtat så att få äta Fish n' chips! Älskar det! Detta stället gjorde mig inte besviken!
 

Några bilder från vårt hotell!

Nu sitter vi i luften på väg till England. Vi har ett fullspäckat schema men hoppas även hinna lite shopping och sevärdheter! Här har ni några bilder från vårt hotell!
 
 
 

problem

Tro mig! Dessa två små pytteburkar är de enda jag kan gå med på att förlora i säkerhetskontrollen. Jag vägrar låta dem ta mina andra flaskor och burkar. Jag menar hur gör man när man ska flyga någonstans och bara ha handbagage? Checka in necissären själv? Jag har funderat länge och väl på hur jag ska göra och hur jag än vred och vände på det så kom jag fram till detta. Det blir dessa två saker. Ansiktstvätt och dagcremé. Hoppas hotellet har schampo och hudlotion m.m. Jag vet att detta är ett i-landsproblem men idag är det ett stort sådant! Tur jag inte har flytande foundation!
 

Alice!

Vad roligt det är när Lilla H leker med sina kompisar! Häromdagen var Alice här och lekte. De stängde in sig på Lilla H:s rum och lekte och hade jätte roligt. Sen kom de ut och då hade de bytt kläder och var på väg till flygplanet för att åka på semester!
 
Det är något som jag känner stor oro för, att Lilla H ska lämna sina vänner här i Sverige. Alla säger att barn får nya kompisar lätt men just det här att behöva lämna dem man har. Att flytta är ju inget hon har bett direkt. Jag hoppas innerligt att hon lätt hittar kompisar att leka med i England. Bara inte språket ställer till det. Alla jag pratat med säger att barn lär sig nytt språk väldigt fort så jag hoppas att det inte blir en barriär vad det gäller vänner. 
 
Haley har sina nya pyjamasbyxor på sig tillsammans med klackskor. 
 
Att räcka ut tungan är mycket populärt just nu!
 

Ny vecka

Det var inte helt lätt att få med Lilla H till dagis i morse. Hon har ju varit sjuk i över en vecka. Jag stannade en stund på dagis och var med på samlingen. Det var roligt att se vad de gör. Jag beundrar personalen att de kan hålla styr på så många barn.

Biljetter är bokade till England i veckan. Jag och maken åker dit för att gå på lite lägenhetsvisningar och titta runt lite i staden. Ska bli kul!

Nedan: Lilla H äter pommes på Mc Donalds. Vi var där en runda igår.


Lipsill

Det här möttes jag av ikväll när jag skulle försöka ge Lilla H sin medicin ensam. Grimaser och uträckt tunga "du kan inte ta mig blä blä"! Det såg för roligt ut, fick anstränga mig för att se bestämd ut. Lilla sluga retsticka!


Bloggdesignen

Är det någon som har problem med att läsa bloggen från mobilen? Testa gärna att göra det och meddela mig om så är fallet. Jag har nämligen själv problem med det, hela bloggen är flyttad åt vänster så en del av menyn försvinner. Iriiterande, måste försöka ändra inställningarna. Headern skall också finslipas. Funderar också på att göra texten i inläggen lite mörkare, vad tycker ni? Är den otydlig att se? Ge gärna lite feedback så jag vet vad som behöver ändras och vad som är bra osv.
 
Ett utkast av den första headern jag gjorde men jag tyckte den blev för plottrig. Fick inte riktigt till min vision!
 
 

Doktorn

Blev inte mycket sömn inatt. Lillan vaknade och hade ont flera gånger och framåt morgonen gick det inte att sova längre. Hon skrek rakt ut. Förbannade mig själv att jag gått med på att maken kunde ta bilen. Fick i alla fall en tid på vårdcentralen och svärmor kom till min undsättning och skjutsade oss. Väl där vägrade först Lilla H låta doktorn undersöka henne. Doktorn fick muta henne med en present och sen var det ok. Dubbelsidig öroninflammation hade vår lilla tjej. Inte underligt att febern vägrat ge med sig och hon haft så ont.
 
Samtidigt som det var skönt att veta vad som var fel så kom genast nästa ångest, penicillin! Att ge det till ett barn som inte förstår sitt eget bästa är inte så lätt. Slängde ut frågan på facebook och flera rekomenderade en annan sort som smakade bättre. Efter ett samtal till doktorn så fick vi den andra sorten utskriven och det gick lite lättare med den. Hoppas nu vår lilla tjej blir bättre snabbt!
 
 
 

Sjukstuga

Nä i morgon blir det faktiskt ett besök hos doktorn för vår febriga lilla tjej. En vecka har febern suttit i, det är inte normalt va? Vi tog en sväng ditåt idag då jag skulle lämna mina veckoprover och Lilla H var helt hänförd att få bevittna detta. Kunde inte sluta prata om blodet efteråt.

Vi har inte tid att vara sjuka. Innan jul ska vi hinna åka till England, åka till Stockholm på kulturutbildning (förklara sen), samt ett dop i Stockholm plus att maken ska hinna både en extra resa till Frankrike och en till London. Inte att förglömma, julklappar, pynta huset, adventsmys, härliga julmarknader, utgång med tjejerna, bokklubb mm. Allt detta ska ske på 5 veckor.

Lilla H som är lite risig hann i alla fall med ett besök hos bästisen Leon där de spelade nåt spel som heter K'nkt eller nåt. Här på bilden redan står små förväntansfulla spelare redo. Man spelar ju med kroppen.


Välkomna!

Välkomna!!
 
Här kommer ni kunna följa mig, min man Olof och vår dotter Haley på vårt livs resa. Till våren flyttar vi alla tre till Bath i England för att bo då Olof fått jobb där. Hur länge vi stannar vet vi inte ännu. Ni kommer för följa oss genom förberedelser, flytten och på plats. Bloggen kommer fokusera på alla oss i familjen så ni som följt Lilla H:s blogg kommer inte bli besvikna, Haley kommer självklart vara en stor del av bloggen här också. Även min make kommer att gästblogga ibland! Kommentera gärna!
 
♥Cecilia

Bilder

Hitta några fina bilder på Lilla H från i somras. Sitter och tittar igenom dagisfotona. Hur gör man om man inte är så förtjust i några av de sex alternativen? De är fina bilder absolut men det känns som man själv har tagit massor av bilder som är finare. Ska man köpa dem bara för att man ska eller ska man låta bli. Kommer min dotter bli ledsen på mig när hon är äldre för att det saknas bilder från 2012 i samlingen eller kommer hon inte bry sig? Lite knepigt det där!
 
 
 
 

Fix & trix

Jag sitter här och försöker fixa koderna till den här designen! Snart är allt som det ska. Hatar dock när man kör fast på något och man inte har någon att fråga. Man får googla till förbannelse innan man hittar svaret. Sen är jag inte helt nöjd med headern, men har inte tid att sitta och fixa med den längre så den får se ut så i början så får jag göra en ny vid ett senare tillfälle. Photoshop är ju inte heller det enklaste programmet i världen. 
 
Haley är fortfarande sjuk så vi myser hemma. Eller myser och myser, jag är rätt uttråkad faktiskt, hur många gånger kan man titta på Dora eller Små Einstiens innan man blir galen? 
 
 

Mycket i huvudet!

Idag har vi skrivit en lång lista på saker vi måste kolla upp innan flytten. Att bara ta sitt pick och pack och flytta är inte ett alternativ. Vi har både hus, bil, lån, möbler, abonnemang osv som måste ses över. Vi vet ännu inte om vi ska sälja vårt hus eller hyra ut det. Vi har sagt upp en massa abonnemang idag, det har tagit sin lilla tid, inget företag släpper villigt ifrån sig sina kunder.
 
Inte nog med att vi har mycket här hemma, vi har en hel del att ta tag i i England också. Bostad och förskola står högst på listan just nu. Just skolsystemet i England är en djungel. Barnen börjar ju någon form av skola redan vid fyra års ålder så det kommer Haley också få göra. vi kommer inom snart framtid åka över för att besöka skolor och titta på bostäder.
 
 

Tankar

Vi har så mycket att ta tag i innan resan så jag tänkte skapa några kategorier så är det enklare att se vad vi sysslar med.

♥Vi har ju först och främst huset. Ska vi sälja eller hyra ut.

♥Sen bilen, den måste ju säljas.

♥Alla våra saker, ta med, sälja, ge bort?

♥Haleys skolgång. Nursery blir det ju i början men sen.....gud hjälpe så startar de skolan vid 4 år ålder.

Det får räcka för nu!


Första inlägget här!

Jaha nu sitter jag här och skriver på det första inlägget på den nya bloggen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känns lite underligt, ingte är ju färdigt ännu, bloggdesignen är inte på plats och ingen känner till bloggen ännu. Ni vet knappt om att vi ska flytta till England. Jag skall gå in på den andra bloggen nu och skriva det! Återkommer här snart!
 
ps. det var Olof som valde bloggnamnet, Home Away From Home

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0