Hej

Vi var i Wales igen idag och köpte ny bil. Min biltokige make tycker ju livet blir så mycket roligare med en sportbil istället för combi. Jag är ärligt inte jätte imponerad men är han glad så är jag glad! Eller ärligt talat, jag e glad att vi har två bilar igen, har varit utan i en vecka och känt mig låst. 
 
Finaste flicka i Wales tidigare idag!
Hmmm.... den nya bilen. 

Bagage

Lilla H skulle absolut ha med sig sin docka och vagn ner på stan idag. Hon skötte det bättre än jag trodde. Var säker på att jag skulle få bära allt men nejdå hon klarade sig själv. 
 
Vagnen packad och klar och har tillochmed regnskydd. 
 
Fullastad vagn efter en dags shopping. Försökte hitta gummistövlar till henne så hon slipper gå i de där vinterstövlarna när det regnar. 

Helgen

Det har varit långhelg här i England. I fredags var vi ju på stan och i lördags på grillfest. Söndagen och måndagen ägnade vi åt att leta bil till maken. I söndags höll vi oss här i trakterna och kollade på en bil. Gissa maken blev glad när säljaren lät honom titta på hans Ferrari som stod i garaget. Efter det åkte vi till nåt ställe mitt på landet som min man kände till och åt lunch. Det fanns en lekplats där också. I måndags åkte vi till Wales och tittade på en annan. Efter det shoppade vi i Bristol och åt lunch innan vi avslutade dagen på ikea. 
 

Jag

Jag i vår stökiga hall. 
 

OBS!

Till er som kommenterat på sista tiden nu finns lite svar under era kommentarer i inläggen. 
 
 
Lilla Jag på Larkhall Festival. 

Lördag

Idag har vi städat huset och Lilla H har lekt med grannen Ellie en stund. Sedan svirade vi om och åkte på grillfest som makens kollega hade. Det var supertrevligt och framförallt Lilla H "had the time of her life". Det fanns massor av andra barn att leka med och framförallt fanns det några tonåringar som spenderade flera timmar åt att leka med henne. Framåt kvällen efter kaffet startade vi en stod eld i deras trädgård och grillade marsmallows. Jag och en annan tjej smet iväg och geocachade lite, tog två stycken som låg gömda i varsin kohage. Vi vandrade genom högt gräs, fick flytta några tuppar och klättra över grindar men vi hittade dem tillslut.  En väldigt trevlig dag! 
 
Alla barnen fick såpbubblor. 
 
Grillen.
Detta var bara hälften av all mat som det bjöds på. 
 
Njuter av ett glas vitt & mjölk i solen
 
En av papporna var väldigt rolig och lekte massor med barnen. 
 
Lilla H sitter framför brasan tillsammans med en av de äldre tjejerna. 
 
Lillan gungar i kvällssolen. De äldre barnen puttade länge. 
 
Lilla H ger sig på att försöka grilla en marsmallow. Det var rätt hett så hon lyckades inte så bra. Inte heller ville hon äta någon de var nog för söta för henne. 

Festivaldags igen!

Hej på er! Haft en medveten bloggpaus denna veckan men nu är veckan snart slut så då kör vi igen. Det är Bath International Music Festival i en vecka nu och den invigdes ikväll. Vi har vandrat genom stan nu på kvällen och kikar på allt från barnkör i Bath Abbey, dansande afrikaner på gatan, trummande ungdomar, punk, jazz och till blåsorkester i The Assebly Hall. Lilla H har hängt med hela kvällen och när fyrverkerierna kom i slutet visste lyckan inga gränser! 
 
 
 

Så mycket bättre!

Vi i mammagruppen/bokklubben har bestämt att köra en egen variant på Så Mycket Bättre. Vi skippar sången och kör en egodag en gång i halvåret. I lördags var det Marlenes tur. Dagen bjöd på gocart, picknick, burlesquedans, korvgrillning och böåbärspaj. Halv tio när jag kom hem var jag helt slut. Slut men lycklig över den fantastiska dag med vänner!


Insta

Hörni vi kör lite bilder från veckans instagram. Glöm inte att följa mig @borgcecilia !!
  
Lillan testar glasögon. Vad tycks?
 
Grill hos goda vänner! 
 
4 års kontrollen gick galant hon klarade allting och inget att anmärka på. 
 
Mer grill hon vänner. 
 
Årets varmaste dag var nig idag 28 grader. Synd bara att jag lyckades pricka in tre fel på morgonen: svart blus, jeans, pumps (?!!)

Bakverk

Någon undrade om det inte blir mycket fikande ny när man är hemma och hur går det ihop med LCHF. Jo ni, det går alldeles ypperligt. Fråga Sandra jag har använt henne lite som försökskanin. Nej men jag ser alltid till att det är JAG som fixar fika/efterätt så gör jag något LCHF vänlugt. För några dagar sedan gjorde jag jordgubbstårta & ikväll kladdkaka. 
 

Vänner

Lilla Hs glädje går inte att ta miste på. Hon älskar att vara hemma i Sverige och leka med sina vänner. Så fort hon är runt dem är det som om man inte existerar. Hon är helt fokuserad på lek. Hon har hällt vatten i timmar med Elis, lekt prins och prinsessa en hel kväll med Albin, bott några nätter hemma hos Alina & Leon, hoppat studsmatta med Jenna, lekt med Lisa, myst hemma hos Charle & Selma och busat med Anton & Elias. Hon har haft det så underbart. Vårt besök i Sverige börjar gå mot sitt slut så sakta. Jag hoppas hon inte kommer vara för ledsen. Nåja, än har vi några dagar kvar. 
 
I hammocken med Leon & Alina. 
 
Häller vatten med Elis. Tänk vad en balja vatten kan liva upp en hel eftermiddag. 
 
Busar på studsmattan med Jenna.  
 
Sitter på bryggan med Alina & Leon. 
 
Myser med fantastisk grill & lek hemma hos Charlie & Selma. 
 
Fikar med Alina, Leon, Naima, Anton & Elias. 
 

Såhär bor vi i Sverige.

Vi bor i mina svärföräldrars stuga som ligger några kilometer från det samhälle där de bor (och vi bodde). 
 
 

Gammal vänskap rostar aldrig.

Åt lunch med mina föräldrar idag. Lilla H var överlycklig att få träffa mormor och morfar. Hon hade så kul med dem. Morfar har hon inte träffat sen september. Efter det åkte vi till Alec & Mårten och blev bjudna på en fantastisk grillmiddag. Jag och Alec har varit kompisar i 23år och det är så kul att träffas. Tog en del bilder som jag tänkte visa er! 
 

Sverige

Vi har det superbra i Sverige. Får updatera er mer senare har fullt upp med massa annat! Här får ni en bild på Lilla H i sitt eget rum i stugan vi bor i! Häng med på instagram så länge @borgcecilia!


Semester

Idag flyger vi till Sverige. Som vi längtat. Ska bli så kul att träffa alla hemma, äta svensk mat och prata och tänka påsvenska. Vädret ät lite sämre idag här så det är den perfekta resdagen. Ses i Sverige! 
 
Skärmdump från min instagram! 

Tisdag

Lite bilder från gårdagen! Lilla H har varit lite förkyld och igår fick hon vara hemma från dagis mest för att inte dra på sig mer baciller inför vår Sverigeresa. Vi var i Bristol en sväng och shoppade och sen gick vi upp till grannarna och fikade och satt i deras trädgård. Det var supervarmt och framåt eftermiddagen kändes det som om man var vid medelhavet. 
 
Lilla H hjälper mamma i parkeringsgaraget. Inte lätt att nå biljettknappen när man kör en svensk bil. 
 
Lilla H har stylat sig själv, puffkjol, knästrumpor och mössa. Klockrent! 
 
Fika hos Melita och Lilla H kunde inte vara gladare då hon får sitta mellan sina favoriter Elia & Sophia. Hon sa "stavbevvy" till Elia hela tiden
På vägen hem klättrades det på varenda staket och grannens katt tittade nyfiket på. Nya bikinin var på också. 

Varmt

Igår hade vi så underbart varmt väder! Termometern visade 24 grader men det kändes snarare som 27! Lilla H invigde sin nya bikini! 
 

Bank Holiday

Idag har det varit Bank Holiday i England (röd dag). Det är egentligen för att de firar första maj men här är man alltid ledig första måndagen efter röd dag om man säger så. Första maj var ju förra onsdagen så få blev alltså idag, måndag bank holiday. På så vis får de alltid en långhelg i samband med sina röda dagar,  men de får aldrig klämdagar. 
 
Dagens grillning bjöd på allt från lamm, entrecote, räkor, hamburgare, majs, korv mm
 
De hade ett vattenbord som Lilla H älskade. Hon stod där i flera timmar. Kläderna blev dygsura men vad gjorde det, kul hade hon! 

Måndag

Idag var vi hembjudna av makens kollega som bor vid havet i Bristol. Vi gick en sväng längst strandpromenaden innan vi gick hem till dem och grillade och satt i deras trädgård hela eftermiddagen. Det var så otroligt vackert vid havet, tänkt att vi har det bara två mil ifrån oss! Idag har vi haft riktig sommarvärme och maken har självklart bränt sig, är ni förvånade?
 
 
 

Söndag

Hej på er! Jag lovade att jag skulle uppdatera duktigt i helgen ocH jag håller alltid ett löfte! Idag skulle vi egentligen till en fågelskrämmafestival en bit härifrån. Hade varit intressant, man går typ en tipsrunda genom folks trädgårdar och tittar på en massa olika fågelskrämmor. Sen dricker man grön öl och äter korv haha! Men Olofs arbetskamrat som bjudit ut oss hade sjuka barN och är det något vi inte vill just nu innan Sverige det är att bli sjuka. Så vi skippade det. 
 
I stället bestämde vi oss för att gå på Larkhall Festival som under helgen pågår här i området vi bor. Deras program är väldigt omfattande och avslutas med ett party in the park i morgon kväll i vår älskade Alice Park. Först gick förstås upp till grannarna för lite lunchvin i deras trädgård. Lilla H lekte som vanligt med Elia  Sen gick vi till festivalen och strosade omkring. Efter det gick vi till Alice Park som var smockad av folk på filtar, lekande barn och glad musik. Där tillbringade vi resten av eftermiddagen! Lilla H har verkligen fattat tycke för vår grannfamilj och sätter sig utan tvekan i någon av deras knän, här nedan i Melitas. Solen gassade, klarblå himmel och 22 grader! Weeehoo vilken perfekt dag! När vi kom hem lagade jag mat och Lilla H pysslade.  Bilder....?
Såklart! 
 

Längtar

Idag har vi gjort något fantastiskt! Vi har bokat flygbiljetter till Thailand över jul och nyår! Jag är så glad och längtar ihjäl mig! Tre hela veckor av sol, bad och god mat. Både jag och maken älskar Thailand och vi var där på bröllopsresa 2008 och jag har även varit där flera gånger tidigare. Det bästa är ända att mina föräldrar har en lägenhet där. De delar sin tid mellan Sverige & Thailand och nu är det dags att åka ner och se hur de har det. Deras boende sitter ihop med ett femstjärnigt resort och där ska vi vara i tre veckor! Här komme lite bilder! 
 

Lördag

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Vi har inte haft något planerat så vi tog dagen som den kom. Först var vi bara hemma och softfade och vid tolv åkte vi till en bilhandlare då vi skall köpa en ny bil. Min vita bil ska vi sälja och maken vill ha någon form av sportbil. Det blir förmodligen en Lotus Elise (se näst sista bilen). Jag tvingades provsitta den och låt mig säga såhär: jag är inte imponerad! Bara att kliva in och ur är ett projekt i sig, insidan ser ut som en plåtburk och det låter väldigt mycket om den. Nej tacka vet jag tysta automatväxlade bilar med backkamera och servostyrning! Men den gör min man glad så det får bli en sån. Hoppas kunna få den till i slutet av maj.
 
I alla fall efter det åkte vi till en pub inte långt hemifrån och åt mat. Det blir inte mycket hemlagat på helgerna. Vi njuter för fullt av det otroliga restaurangutbudet här i England. Går ju inte att jämföra med Växjö med sina ehhh fem ok restauranger, varav två är pizzerior. Nej nu är jag elak men det är verkligen enorm skillnad. När vi kommit hem ringde Melita och ville att vi skulle komma upp och sitta i deras trädgård och vi var inte sena att tacka ja! En timme hängde vi där sen har vi bara hängt hemma, skypat med Sverige, tittat på Pippi och ätit pizza. 
 

@Carluccio's

Igår gick vi ut och åt på en italiensk restaurang som heter Carluccio's som ligger här i Bath. Jag åt seabass och maken pasta. Som på de flesta restauranger här kan man även köpa med sig varor, deras egen pasta, pesto, bröd, såser mm.
 
Här kommer ett litet bildregn från kvällen! 

Veckan som gått...

Ok sorry ta det lugnt!
Har inte varit på blogghumör! Har inte varit på humör för något egentligen. Tror jag lider av lite hemlängtan faktiskt. Blir lite bilder från instagram. Plus några till! 
 
Middag med tjejerna på Cozy Club i måndags! 
 
Efter nursery i tisdags träffade vi på Theodora & hennes mamma på parkeringen. Sen dök Melita och hennes söner upp, Elia som ni ser på bilden är 15 år och tjejernas absoluta favorit. De älskar honom och han är så duktig med dem. Han leker med dem och är verkligen helt underbar. Som ni ser går tjejerna på olika skolor, de har olika färger på uniformen. Elia har en typisk secondary school (högstadie) uniform, grön tröja, svarta byxor. 
 
Igår var vi uppe hos Melita efter nursery och hoppade på deras studsmatta. Lilla H trivs som fisken i vattnet och leker med alla syskonen trots att hon inte talar språket och åldrarna varierar mellan 17 & 3 år. Melita har fem barn! 
 
Vi har haft fantastisk väder och igår gick vi till Alice Park när pappa kom hem från jobbet.
 
Gunga är fortfarande favorit.  Lilla H hade inte hunnit byta om så hon hade uniformen på. Alla flickorna skippar tydligen strumpbyxor nu och Lilla H är inte sen att haka på trots att jag var lite skeptisk. Så nu e det knästrumpor som gäller. De är dock nerdragna på bilden. 
 
Världens mysigaste väg hem från lekplatsen. 
 
Åt kräftor från Ikea igår. Mums! 
 
Just nu sitter maken & Lilla H i hennes rum och ja, softar, eller vad vet jag...? 
 
Lovar att uppdatera bättre nu. Har en fullspäckad helg och därefter bär det av till Sverige för två fullbokade veckor med vänner och familj! Längtar! 

Sol

Vi har sånt underbart väder här! 
 

RSS 2.0