Ingen ringer mig längre....

.... det låter värre än vad det är. Här använder jag makens telefon, jag har alltså inte ens en egen och jag känner ju inga så vilka skulle ringa mig? I Sverige kände jag alltid stress över var jag hade min telefon. Om jag krupit upp i soffan och lagt filten tillrätta och allt så fick jag resa på mig om jag kom på att telefonen låg i ett annat rum. Den stressen har helt försvunnit här och det är underbart skönt. När jag får min telefon så måste jag försöka hitta en kompromiss, jag måste inte vara anträffbar för jämnan. Jag är egentligen inte ens en telefonmänniska, alltså att prata i telefon. Enligt många låter jag bara sur, vresig och ointresserad, vilket jag egentligen inte är :-)
 
"är jag så hemsk i telefonen??"
 

Påsk

Glad påsk på er! Facebook och instagram har svämmats över av bilder på påskkärringar, äggmåleri, påskmat, påskpynt osv. Det känns så långt bort. Det känns inte som det är påsk. Visst har de skyltat med chokladägg osv här i veckor nu men jag vet inte riktigt hur engelsmännen firar påsk. Bath har invandrats av turister och det är packat på stan och alla restauranger. Men har inte sett något om någon speciell påskmat eller så. Aja hoppas ni alla har en bra påsk. 
 
Lilla H på sin scooter som hon älskar! Alla barn har såna här och vid skolorna finns det inte cykelställ utan scooterställ. 
 
Vårblommorna blommar så fint! Snälla vår vart tog du vägen??
 
 Påskharen hittade i alla fall till England också. Han visste till och med vem som skulle ha ägget! Här kan man få tag i allt! 

Långfredagen

Vi har ju som sagt besök och ikväll gick vi ut och åt på en italiensk krog som heter Martini, det är den bästa italienska i stan' Jamie Oliver släng dig i väggen! 
 
Har fått kritik för att jag sällan visar upp mig själv i bloggen då denna blogg inte skulle fokusera enbart på Lilla H utan oss alla. Jag har tagit åt mig kritiken och fotar som bara den. Mig alltså. Det känns fortfarande lite lustigt, hej hopp här kommer jag, fulaste hästen i stallet.... men men. 
 
 
 

Mer besök

Lilla Hs farfar & farmor har nu kommit hit över påsken. Lilla H är helt salig och visade stolt runt dem i huset. Hon pratar nonstop och leker med dem.

Idag har maken och svärfar varit iväg och tittat på Morganfabriken (för den icke insatta det är en biltillverkare) och vi tjejer har..... shoppat vad annars? Lyckades hitta skolskor till Lilla H. Det är inte helt enkelt det här med skoluniform.


Lilla familjen

En bild på vår lilla familj. Så sällan vi hamnar på bild tillsammans alla tre! 
 

Mat

Ni som följer mig på instagram har kanske redan noterat att jag försöker äta ganska nyttigt här i England. Det är så lätt att äta onyttigt här. Matkulturen verkar vara byggd på pommes och friterad mat. Jag ogillar hur många barn äter så onyttigt varje dag och vill inte att Lilla H ska göra det. 
 
Jag har därför börjat baka eget bröd. Då vet jag precis vad som är i det och att det är utan socker. Själv har jag dragit ner på kolhydrater på vardagar. Äter man ute och sånt måste man ju unna sig att äta gott, och just därför är det bra att äta nyttigt övrig tid. 
 
Här är lite bilder från veckans mat. 
 
Bröd utan kolhydrater, bakat på mjöl av nötter, linfrön, ägg & fiberhusk. 
 
Grillat nötkött och grillade champinjoner med sallad. 
 
Kyckling med parmaskinka som man lägger i salladsbladen och viker ihop som wraps. 
 

Apa

Jag har en sån teaterapa till dotter! Alltid ska det spexas och tramsas! Den här gången var det dock balett på schemat.




Bills Café

Åt lunch på Bills Cafe innan jag körde våra gäster till London. Kanonbra var den. Önskar jag tog lite bilder på den coola inredningen!



Otur

Usch i förrgår skulle jag skjutsa Patrik & Anneli till London och allt strulade. Det var ju typ kallaste dagen på året, förutom igår. Vi kom i väg sent och ni som följer instagram vet redan vad som hände sen..... Vi fick punktering mitt på M4, en av Englands mest trafikerade vägar.

Som tur var så var Patrik med och är det någon som kan bilar så är det han. Hihi. Han fixade det enkelt. Anneli hann halka och slå upp knät också vaken fick vi rulla i minifart till närmsta verkstad. Var så irriterad vi har en splitter ny Mercedes c220cdi och så händer detta. Hos Mercedeshandlaren kunde de inte byta däcket för de hade inga på lager, dåligt! Fick åka till nästa. 10 min senare och £103 fattiga så rullade vi därifrån och mot London.


Hallen

Vårt hus är perfekt på alla sätt och vis. Alla möbler har sin plats och det passar oss väldigt bra. Det enda problemet är hallen! Vi skulle behöva en hallmöbel. Så som det ser ut nu ser för bedrövligt ut. Det finns ju fina bra praktiska hyllor man kan köpa med hängare, lådor, skoställ osv. Ja det får bli nästa projekt, kanske kan köpa det som en inflyttningspresent till oss själva! 
 

Den nakna kocken!

Ikväll har vi ätit på Jamie Olivers restaurang "Jamies Italian". Kul att han valt att öppna en restaurang här, fast jag förstår varför, Bath är ju känt för alla sina bra restauranger så så klart han vill finnas här! Det finns även en butik bredvid där man kan köpa italienska delikatesser osv. 
 
Här får ni en bild på mig det är ni ju inte bortskämda här på bloggen. 
 
I bardelen där vi först satt en stund hängde stora lufttorkade skinkor. Gissa man blev sugen. förätten bestod av en bricka med antipasti Sen åt jag en hamburgare stl XL typ. Det var kul att man kunde kolla in de snygga (hihi) kockarna in action! 
 
Ärligt talat så var det inte någon höjdarrestaurang. Det strulade med vår bordsbokning,vi fick sitta i baren och vänta och vi fick ett värdelöst bord och till råga på det, maten var inte så bra. Inte alls. Jaja nu har vi ju testat i alla fall! 

Söndag

I morse åkte Helga vidare mot London! Saknar henne så! Ville knappt säga hejdå igår. Denna veckan har gått så sjukt fort. Vi hade tusen planer som "vi kan skjuta på till senare i veckan". Ja nu är det senare i veckan och hon har åkt! Snyft.

Fast kul är ju att Patrik & Anneli är kvar. Idag var vi nere på stan en sväng. Vi åt lunch på The Cozy Club och sen hoppade vi på en sån där sightseeingbus som går runt stan. Tyvärr var det iskallt. Idag är nog årets kallaste dag här. Vi stod ut en stund att sitta på taket men sen fick vi gå ner. Nästa gång blir det filt och varm choklad med!


Nytt

Älskar mina nya svarta pumps! Hade ett par innan som var perfekta men efter jag fick barn har fötterna blivit lite större så nu har har jag äntligen kommit till skott och köpt nya! Blir perfekta i vår och sommar och på vinterfesten inomhus!


Fullt hus

Nu har vi fått ännu mer gäster. Patrik & Anneli kom med kvällsflyget igår och ska stanna några dagar innan de åker vidare till London. Innan vi hämtade dem gick vi ut och åt. Gissa vart? Just det T.G.I Fridays. Vi måste skärpa oss. Men deras revben samt applevafflecrunch är för goda att motstå. Nu har jag dukat upp frukost för 8 pers så det är bäst att slå sig ner och äta så man är mätt! Tror dagen bjuder på sightseeing! 
Frukost för åtta. 

Vad var det som precis hände!?

Vi har hunnit med två besök i Disney Store sen Helga kom hit. Hon blev så förtjust att hon ville tillbaka och köpa mer saker! Lilla H var inte sen att tacka ja till ännu ett besök. Jag förklarade dock att vi inte skulle köpa något denna gång. Helga köpte några saker till Meja och Lilla H ville ha en törnrosadocka som Meja. Jag sa nej. Hon sa ja. Jag sa nej. Hon sa ja osv. Stackars lilla fyraårig förstår inte varför en person får saker och inte en annan. Jag förstår att det kan vara svårt att förstå i den åldern. Försökte förklara för henne att Meja bor inte här och vill hinna med att köpa alla saker på en gång. Du kan ju åka hit flera gånger till. Den förklaringen godtog hon inte och sen kom det..... Utbrottet! Alla föräldrars mardröm. Hon började skrika och gråta. Jag blev helt paff. Hon har ALDRIG fått ett sånt utbrott i en affär innan. Hon accepterar alltid ett nej. Jag stod mållös och tittade  på henne där hon grät efter törnrosa. Vid detta laget var vi ute ur affären och vi började gå bort mot foodcourten. Sa att dig vill jag inte prata med om du skriker så. Lilla H fortsatte att stå och skrika efter mig, men jag stod på mig. Nån måtta får det väl vara. Tillsist kom hon knallande ned sänkt huvud "förlåt mamma" för vad undrade jag "för jag skrek att ville ha törnrosa, men jag är inte arg längre" Sen satt vi och kramades en lång stund innan tjejerna glatt stack i väg till inomhuslekplatsen de har i köpcentret. Phu... Hoppas verkligen att detta var en engångsgrej, eller är dessa utbrotten här för att stanna?? 
 
Kramas efter ett litet "drama". 
 

Skor

Tuff tjej i nya tuffa skor! 
Kan inte fatta att det är tredje året i rad hon har den jackan! 

Arg

Alltså internet har varit så segt. Har knappt kunnat googla ett recept! Så sjukt irriterande. Våra bankkonton är inte klara ännu och utan ett bankkonto får man ej skaffa ett abonnemang eller något så vi har fortfarande inget internet bara min mans telefon och den är skitseg! Måste typ hålla ut mobilen utanför fönstret för att uppdatera en bild på instagram. Förresten, instagram är ett tips för där uppdaterar jag oftast flera gånger per dag! Det är så kul med kontakten man har med alla på instagram, gillar det så mycket mer än facebook. Aja hoppas denna texten går att uppdatera nu. 
 
Lilla H & jag på lekplatsen idag. Det regnade och blåste men det var kul ändå. 

Torsdag

Dagarna flyger förbi här i Bath och eftersom att vi har besök så är det ingen riktig vardag. Vi hittar på olika roliga saker varje dag. Idag har vi varit på Zany Zone och lekt, det är typ som Leos lekland. Vi hade packat lunch med oss och åt där. 
 
  
Mysigt medmedhavd matsäck! 
 
Mjölk är gott och dricks litervis i veckan. 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Helga är på plats! Jag beundrar henne som reser med två barn själv, då en bara är 9 månader. Imponerande! 
 
Det första vi gjorde idag var att åka till Disney Store för Meja ville köpa dockor. Lilla H fick också världens finaste Arieldräkt av Helga & Meja. När vi kom hem badade vi i jacuzzin och åt gröt. Gästerna sover nu, åtta somnade de. Jobbigt med jetlag (haha en timme). 
 
Världens gladaste tjej! Dräkten är så fin, lite roligt med något annorlunda än de vanliga prinsessklänningarna! 
 
Jacuzzin är alltid en hit. 
 

Besök

Sitter på Heathrow och inväntar Helga och hennes två döttrar. De ska bo hos oss en vecka! Har jag sagt att jag älskar flygplatser? Allt känns så levande och spännande. Olika språk pratas överallt, restauranger och affärer! O ja!
 
En bild från gästrummet som vi donat och piffat i för att göra det mysigt och hemtrevligt för våra gäster. Ignorera de fula väggarna och gardinerna, det kunde vi ej göra nåt åt! 

Klasskillnader

Här i England är klasskillnaderna mycket större än i Sverige. De som har de bra, de lever gott och sen finns det de som har det mindre bra och får vända på varenda penny. Det är inte det att de är hemlösa och uteliggare utan här finns verkligen en stor underklass. I mataffären tycker jag det är extra lätt att se dem. Det finns en hylla med sänkta varor och där står alltid folk och väntar på att personalen ska komma med något nytt och när de kommer så försvinner varorna snabbt. Tittar man i deras varuvagnar skiljer sig maten markant från ens egen. Det är onyttig färdig mat, sötsaker, läsk och kakor.  Det stämmer verkligen att folk med mindre pengar äter sämre mat. Sämre råvaror, de har sämre kunskap om mat och de är oftare överviktiga. Även barnen är överviktiga. I kassan betalar de med kuponger eller via affärens sparsystem. Det känns märkligt att det är så stora skillnader. I området vi bor har alla det bra. Ekonomiskt alltså. Husen är fina, bilarna är många och maten levereras hem till dörren.  Om vi är lyckligare bakom de fina husen det vet jag inte, men lite lite bättre har vi det nog.... Tyvärr! 

Bilder från Bath

Många undrar hur det ser ut här i Bath så jag tog lite bilder genom bildrutan när vi var ute och körde. Ni får ursäkta kvalitén men de togs från en rullande bil. 
 
Engelsmännen älskar sina pubar och varje kvarter har minst en. De stänger alltid 23.00. På söndagar går man dit hela familjen och äter "sunday roast". Fish 'n chips brukar vara väldigt gott också. 
 
Bath är ju en världsarvsstad och man får inte måla husen (inte för att det är så vanligt i England) men dörrarna målar man gärna. Just på denna bilden tillhör dörren "the Jane Austin center" där man hittar allt on just henne. På dagarna står två personer utanför iklädda tidstypiska kläder. 
 
Här är Miles Building mitt i centrum. Vi var intresserade av en lägenhet men valde bort den då den var för central och inte kul för Lilla H att bo mitt i stan. 
 
Många hus har egna namn och de flesta heter något med "cottage". Sött tycker jag. 
 
 

Rummet

Lilla H är så glad att vara tillbaka i England. För henne verkar hem vara där hon har sitt rum och leksaker. Vi har ägnat helgen åt att röja, åka till tippen och besökt Ikea igen (för en kompis räkning). Grannarna har börjat intressera sig för oss och vi funderar på att bjuda in dem någon kväll. Här får ni lite bilder på lillans rum.
 
Förvaring är A&O i ett barnrum eller vad säger ni? Dessa lådor slukar det mesta! 
 
Hon har äntligen fått en tv i sitt rum. Var först emot det men har insett att det blir varken mer eller mindre tv-tittande, bara mindre på den i vardagsrummet vilket e bra då man själv vill se på Tv. På kvällen kryper hon gärna ner i puffen och ser på något eget om vi kollar nere i vardagsrummet. 
 
Lilla H älskar sin nya säng! Snälla ignorera de fula gardinerna. De ska bytas ut! Rummet är mycket ljusare i verkligheten det är bara "effekten" jag lagt på bilden som gör det mörkt. 

Födelsedag

Idag fyller vår älskade dotter 4 år! Det är förvisso tredje gången hon blir firad men det gör inget för jag älskar att fira henne! Dagen började med att hon och pappa gick upp och jag sov några timmar till (är ju lite sjuk) och de badade i jacuzzin och bakade tårta. Sen åt vi frukost innan vi begav oss till The Mall At Cribbs Causeway i Bristol. Gigantiskt är det. Typ som Emporia i Malmö. I alla fall vi skulle ju till Disney Store där Lilla H fick välja vad hon ville. Det blev två prinsar, en Belledocka, en Meridadocka & lite smycken. Sen köpte vi skoluniform till henne och åt sedan på T.G.I Friday där Lilla H fick ballonger och glass. Nu är vi hemma och tar det lugnt, ska snart sticka till affären och bunkra upp med jordgubbar, melon, hallon & blåbär. All mat är så billig här så vi äter mycket färska bär. 
 
Lilla H är så glad när vi sjunger för henne. Hon ville ha en sån "tårta" som hon åt på Axels födelsedag, alltså kladdkaka. Vi fick improvisera med ljusen, hade inga andra. 
 
"mamma denna vill jag ha i present"
 
Här har ni presenterna. Meridadockan är fantastiskt fin, det är nästan så jag skulle vilja köpa alla disneyprinsessorna som en slags samling. 

På vift

Sitter på Kastrup nu och väntar på planet till Bristol. Är helt slut. Med feber i kroppen och värkande öron tar det på krafterna trots att det är en sån lätt resa.

Lilla H är en sån van resenär. Enkel tågresa till Kastrup, när vi klivit av tåget hoppar hon vant upp på resväskan som jag lastat upp på en bagagevagn och så bär det av till terminal två. Bagagedrop och säkerhetskontroll inga problem och sen flygplatsens förtrollade värld med alla affärer och restauranger!

Oj nu vill de att vi boardar!
Hej så länge!


Muffins

Medans jag vilade ägnade sig Lilla H åt sin favoritsyssla. Muffinsbak!


Nostalgi

Ligger nerbäddad i min svärmors extrasäng. Det är den bästa säng som finns. Sover så gott i den. Min man hade den då han bodde hemma för över tio år sedan och man får nästan lite flashbacks från när vi låg och trängdes i den och bråkade om täcket, kom på att vi var hungriga mitt i natten och åt nattmackor som smulad och försökte få in kanaler på makens lilla minitv med dålig antenn. 
 
Ibland kan man sakna den tiden. Sett härifrån så verkade allt så kravlöst men det var det ju självklart inte. När vi träffades då vi var 19 år 2001 hade vi precis tagit studenten, ungdomsarbetslösheten var enorm (vi hade båda jobb, det var genom vi träffades), tankarna om framtiden var många, vad ska man bli när man blir stor? Räcker mina betyg till den utbildning jag vill gå? Var hittar jag den perfekta lägenheten. Man ville självklart bo i stan, nära till allt. Varför har jag ingen bil? Vad ska jag plugga? Är det vi två som gäller nu? Jag vill ut och resa! Plugga i annan stad? Plugga i samma stad? 
 
Ja massor av minnen! 
Hittade en bild från min 20:e födelsedag. Min man hade beställt en tårta som såg ut som en katt. Jag älskade katter på den tiden. Hjälp vad rött mitt hår var! 

Språk

Många undrar hur det funkar med språket och vilket kommer bli Lilla Hs modersmål osv. Hennes modersmål kommer alltid att vara Svenska. Man kan ha flera modersmål tex om du har tvåspråkiga föräldrar eller talar ett språk hemma och ett i skolan.

Därimot kommer engelska för Lilla H vara hennes andraspråk. Ett andraspråk är sett språk du lär in vid tidig ålder i på plats där språket talas. Ju tidigare du lär dig ditt andra språk ju mer kommer det att finnas kvar i hjärnans minnescentrum.

Det finns också något som heter främmande språk, och det är det vi lär oss i skolan tex engelska och senare franska, tyska och spanska. De språken lär man sig på annan plats än landet det talas i.

Barn lär sig oerhört snabbt och efter två år kommer vi räkna med att Lilla H pratar flytande engelska (likt en engelsk sexåring).

Har ni frågor är det bara att maila dem. Jag skall sammanställa alla frågor till ett inlägg snart.


Bokstaven H

Har hittar två fina halsband och armband med bokstaven H på inne på Gina Tricot. Billigt och superfina. Haley och jag har varsitt.


Dålig bloggning

Jag skyller på att vi inte gjort så mycket. Min make blev som ni vet sjuk i England och följde inte med och när vi kom fram blev lilla H sjuk med 39 graders feber i ett dygn och ligger nu på stadiga 38.5. Själv har jag känt att febern börjar smyga sig på. 
 
I alla fall har vi hunnit tanka rejäl dos farmorenergi, något som ständigt saknas i England. Vi har lunchat & shoppat, det är sånt vi gör bäst lilla Hs farmor och jag. Innan lillan föddes ägnade vi så mycket tid åt det att farfar tyckte vi kunde dra ner på det :-) 
 
Jag tankar även maxdos på Sandra. Bor ju i hennes hus så vi ses jämt och än så länge drar vi jämt. Konstigt vore väl annars. 
 
Lilla H pratar mycket om England och sitt hus här. Hon ägnar mest tiden åt att leka med Leon & Alina! Underbart att ha lekkamraterna under samma tak. Hon längtar mycket efter sin pappa och vem gör inte det ....
 
Glada tjejer som vaknar upp tillsammans varje dag. "Jag älskar dig Alina" säger Lilla H varje dag till Alina. Om hon får nåt svar hör jag inte. 
 
Jag Sandra & Malin igårkväll när vi åt cacciatora. 
 
 
Mattias plockade fram grillen i vår ära trots att snön föll! 
 

Snart så....

..... är vi framme. Sitter på tåget och är så trött. Jag och lilla H hoppade på planet till Köpenhamn vid 18 snåret och nu, tre timmar senare är vi nästan hemma. Supersmidigt. Min make skulle följt med men ligger nedbäddad i sängen hemma i England med influensa. Det är mycket synd om honom! Lillan har varit så duktigt och somnade när vi satt oss på tåget så för henne har resan mest inneburit en flygtur. Min älskade Sandra hämtar oss i stan strax. Vi ska bo hos henne. Så vi kan ta igen all förlorad tid med råge. Hon kommer hinna bli trött på oss innan vi åkt hem!


Nursery

Första dagen på dagis för Lilla H. Eller nursery som det heter här. Hon kommer bara gå där i tre månader för till hösten börjar hon skolan. Jag vet, helt sjukt att fyraårigar börjar skolan här. Reception heter det och motsvarar väl våran förskoleklass, det som sexåringar i Sverige går. Vi har varit inne och besökt dem och barnen där inne var fenomenala på att skriva och läsa redan. Man blir nästan lite rädd. De är så små. 
 
Lilla Hs första dag gick i alla fall bra. Hon lekte med de andra barnen, målade en teckning, sjöng och spelade instrument. De är 4 vuxna på ca 12 barn så alla blir verkligen sedda. Jag var så stolt över min flicka, vid snack time satt hon med de andra barnen och frågade själv fröken efter äpple och mjölk. Tror detta kommer gå fantastiskt bra! Håller tummarna! Skoluniform måste de ha här så det har vi köpt. 
 
Glad tjej på väg till nursery. Som hon längtat att få gå dit och leka med alla barnen. 
 
 

Kontor

Vi har fått ordning på kontoret. Minimalismen dominerar, allt efter makens tycke. 
 

Lite bilder

Här kommer några av den senaste veckans bilder från instagram. 
 
På Disneystore i Bristol hittade vi äntligen meridaskor! 
 
På helgen lyxar vi alltid till det gällande frukost. Att sitta länge och äta frukost är bland det bästa som finns! 
 
En balettklädd tjej är med mamma och pappa och kollar på möbler. Här inne på Laura Ashley. 
 
Lilla H är så glad över kronan hon fick på Burger King! 
 
Bad i poolen med pappa! 

Vädret

Det är ju vår här, idag har vi 15 grader på baksidan. Sitter just nu och tankar solenergi. Snart ska Lilla H och jag åka och öra lunch och sen handla. Här kan man handla via internet, alltså inte som en matkasse utan man väljer varor på nätet så plockar de ihop allt och kör hem det till ens dörr. Jag tycker dock att det är så roligt att gå i matvarubutikerna här så än så länge har jag inte nyttjat den tjänsten. Här får ni några vårbilder från instagram så länge. 
 
 

Princess

You've gotta love England! 
Tror ni min dotter dricker sin mjölk och äter sin yoghurt? 
 

The Cozy club

Igår mötte jag upp ett gäng tjejer på The Cozy Club och drack vin och åt tapas. Det var fantastiskt härligt att sitta och prata en kväll utan barn och män! 
 
 
 

Tokig

Jag blir tokig på internet! Jag hatar att inte kunna blogga som jag vill! Har tusen bilder jag vill visa er!

Ni som följer via instagram hänger ju med på vad som händer i alla fall, där updaterar jag med bilder ca 3-4 ggr/dag.


Helgen

Söndag idag. Vi har bara varit hemma. Sov länge och åt en stor frukost, sedan badade maken o Lilla H och jag somnade igen och vaknade vid fyra. Haha, hjälp vad trött man är då. Nu sitter vi i Lilla Hs nymöblerade rum och ser på film. Hon är överlycklig över TVn och rummet.

Igår var vi på Ikea en sväng och köpte det sista. Är så trött på Ikea och deras möbler men men, tror vi har lyckats plocka ihop bra saker. Vi har kollat runt på engelska möbelvaruhus också men inte hittat något vi gillat. Igår gjorde jag köttbullar och potatismos när vi kom hem!


Vår

Idag skiner solen och vädret är härligt! Blommorna i trädgården är på god väg.


Ralph Lauren

En av fördelarna med att bo i England är att Ralph Lauren har en egen webshop här. Innan var det så svårt att köpa då den amerikanska ej skeppar till Sverige. Nu har jag hittat lite fina plagg som jag klickat hem till Lilla H.

När hon startar nursery här så gäller ju skoluniform men en del kläder kan man köpa utöver den så länge man håller sig inom färgramarna. På Lilla H:s nursery/skola är det rött och marinblått som gäller så jag tänkte den blåa gardigan uppe i vänstra hörnet kunde passa bra. Leggingsen tänkte jag ta i marinblått också och den sista koftan tänkte jag mig till fritiden.


RSS 2.0