Barnfritt

Ikväll bad vi vår grannes son Elia att sitta barnvakt åt Lilla H så jag och maken kunde gå ut och äta själva. Sagt och gjort, tre timmar hade vi själva och vi avnjöt en god middag på Brasserie Brunei i lugn och ro. När vi kom hem hade allt gått superbra så Elia kommer vi anlita fler gånger. Fantastiskt att en femtonårig kille vill sitta barnvakt en lördagkväll! 
 
 

Hejdå

Nu är vi själva. Första helgen på en månad. Det är väldigt tyst och tomt men nyttigt också. Livet kan inte vara en fest alltid. Lilla H var mycket ledsen när Meja åkte och undrade när Meja kommer igen (Helga, Tobbe??). 
 

Soft

Hej! Soft dag idag! Förutom en sväng upp till grannen och lite hopp på deras studsmatta har vi bara tagit det lugnt. Vid tretiden började vi göra oss i ordning för att vid fyra vara nere på stan. Det blev lite shopping innan affärerna stängde och sedan mötte vi upp maken (som kom från jobbet) på Gourmet Burger för lite middag. Utanför River Islands affär hade de satt upp som en grön gräsmatta med stolar och leksaker för barn. Perfekt då Helga spenderade en god stund där inne. Lilla H och Meja lekte glatt därutanför. Lilla H ägnade också en stund åt lilla Linnéa som lånat hennes vagn. Hon bäddade henne mycket varsamt länge länge, tills Linnéa började protestera och sen körde hon runt henne en stund. Hon kommer att bli en mycket bra storasyster om den dagen kommer. 
 

Måndag

Idag har vi ägnat oss åt lite seriös shopping. Vi hann med både Swindon & Oxford och jag hittade bl.a. en jacka som jag är supernöjd med. Helga köpte en lika dan. Lilla H fick ett linne och Tobbe hittade sig en väska. Väl hemma var vi väldigt trötta och det fick bli thaimat från favoritstället, barnen tog ett dopp i poolen och nu sitter vi alla och surfar. Sociala klubben kan man säga. Helga har masserat oss lite. Det behövdes verkligen. I morgon är Helga & Tobbes sista dag här. Har lite panik över det. 
 
1. Pussas lite under lunchen. 
2. Helga masserar maken och hittar en öm punkt. 
3. När inte pappa är med så finns det andras pappor att låna.
4. Jag inne på Ralph Lauren.

Longleat house & safari.

Idag har vi varit på Longleat, det är ett stort gammalt hus, typ har ni sett Downton Abbey? Ett sånt hus med fantastiska omgivningar. Man fick gå in i huset och se hur de levde på den tiden. Runt om på ägorna fanns en safari med tigrar, elefanter, apor, giraffer, lejon och ja, massor av mer djur. Det var hysteriskt kul när aporna hoppade omkring på alla bilarna och åkte snålskjuts på taken osv. Dock blev maken lite nervös när han såg några apor slita av vindrutetorkarn på bilen framför och antennen på en annan. Jaja man åkte in på egen risk. En perfekt dagsutflykt ca 30 min bort. Oj ja just det, Lilla H höll i en orm och matade fåglar när de satt på henne också. Modiga lilla tjej! 
 
 
1. Tigern gick en meter från vår bil. 
2.  Vi alla på trappan utanför det stora huset, se bild 6. 
3. Lilla H håller en orm. 
4. En noshörning. 
5. Lilla H mitt hjärta. 
6. Det pampiga huset. Tänk att folk bodde så förr. 

Hästar & lek.

På midsommardagen åkte vi och red på hästar. För Meja var det första gången men Lilla H börjar bli van vid det här laget. 
 
Hästgänget
 
Moster Linn är också här. Hon är Helgas syster som bor i London. Hon kom hit över helgen och barnen är så glada och lämnar inte henne ifred

Kompisar

Lilla H tycker det är så roligt med en lekkompis som bor hemma hos henne. 
Kan ni se vad de föreställer? Pirater!! 
 

Vacker dag!

Haha bara för att jag skrev att vi hade dåligt väder så slog det om. Igår var det riktigt varmt. Helga & Tobias är här ni i en vecka, de kom i tisdags. Sååå mysigt med husgäster. Helga har ju varit här innan. Första dagen hängde vi mest i lekplatsen, lunchade i stan och åkte och tittade på utsikten.  
 
Vi uppe på vackra Solsbury Hill och visade den utsikten. 

Brrrr!

Tjolahopp tjolahej! Ser ni vad jag har på mig? Ja precis, långbyxor och jacka. Ingen sommarvärme här inte. Hur har ni det hemma? Vet att ni haft det fint i juni. 
 

Hej hej!

Finaste lilla tjejen saknar sina vänner där hemma och vill skicka en hälsning till alla!
Hej hej! 
 
Ni som har instagram fick hälsningen redan förra veckan. Har inte hunnit lägga upp den här. 

Besök

Mina föräldrar har varit här över helgen. Det var verkligen kul att få visa dem hur vi bor och vår fina stad! I lördags var vi i Bath centrum och gick omkring, tittade på olika sevärdheter, lunchade och försökte undvika regnet. På kvällen gick vi till Green Park Brasserie och åt mat och gick sedan till TGI Fridays för efterrätt. På brasseriet var det livemusik. Det var trevligt. Igår åkte vi på dagsutflykt till Oxford för min mamma ville väldigt gärna se den staden. Det var mycket trevligt och vi åkte en sån där turistbuss i regnet. 
 
Lilla H med mormor, de försöker klä på nallebjörnen Lilla H precis fått. Den är köpt på Build à Bear, där man bygger sin egen nallebjörn, väljer kläder och tillbehör. Denna var en sommarbjörn med bikini, solglasögon och flipflops. 
 
Min pappa & mamma!
Vi är en internationell familj då vi bor i England, de bor i Thailand och Sverige och min bror i Sverige. 
 
Lilla H hade sina hörselskydd med sig på restaurangen med livemusik. Måste verkligen tipsa om sådana i barnstorlek, hon har haft dem sedan hon var spädbarn och vi har haft mycket nytta av dem. 
 
På bussen runt Oxford. Regnigt värre. 

Onsdag

Vad har ni för er? Själv ligger jag här i sängen och budar på några väskor jag vill ha. Alltid nervöst när tiden börjar gå ut. Lilla H & maken tältar i hennes rum. Innan ville hon att jag skulle ta kort på henne när hon klätt ut sig. Teaterapan!
 

Ankor

Våra grannars femtonåriga son hjälper en bonde att föda upp ankungar. I söndags gick vi dit och kikade på dem. De var riktigt söta och satt gärna i ens hand. Lilla H tyckte det var extra spännande. Innan vi gick dit var vi en sväng hos vårs andra grannar för lite bebisgos, de har ju en nyfödd där hemma. 
 
 
Lilla H & Theodora målar naglarna. Theodora är sex år gammal och pratar tre språk flytande. Hon flyttade precis som Lilla H hit när hon var fyra, hennes föräldrar är en från Italien och en från Grekland. 

Ingen bra dag!

Känner mig på sjukt dåligt humör idag. Vet ej varför. Slänger upp en bild på mig i mina "boyfriend" jeans som jag typ bor i. Så sköna. Återkommer i morgon! 
 
update: vart tusan kom den fula svarta ramen runt bilden ifrån?!! Jag ger upp! 
 

Mr & Mrs

I lördags blev det middag på italienska Martini. Ni som följer instagram har redan sett bilder men tänkte ni andra skulle kunna få se med! 
 
Mr & Mrs Borg som jag skrev på instagram. Men det är vad vi är här. 
 
Underbar parma ham & avokado till förrätt! 
 
Jag❤

Lilla H ❤ kusinerna

Idag åker älskade kusiner hem! Så kul de haft ihop! 
 
Hålla båda i handen är viktigt. 
 
Bad i poolen såklart! 
Klara, Lilla H & Siri. 
 
På shoppingtur i Bristol med Siri. 
 
Ridtur i Wellows med Siri. Klara leder hennes häst  
 
Äter glass i Victoria Park med Klara. 

Tips + efterlysning!

Måste få tipsa om sommarens bästa köp. Köpte en kjol från Ralph Lauren till Lilla H med inbyggd byxa under. Den är så fin men samtidigt smidig då hon kan röra sig precis hur hon vill utan att hennes underbyxor syns vid olämpliga tillfällen (ja det finns sådana tillfällen även för barn). Det är kanske känsligare här jag vet inte riktigt. Önskar jag köpt flera! Vet ni något annat märke med sådana kjolar säg gärna till för jag vill köpa flera! 
 
Marinblått & vitt, min favoritkombination! 
 
Trött i vagnen på stan. Kjolen har åkt upp till midjan, inget jag såg på en lång stund men det gör inget för under har hon byxorna. 

Fläta

Fin fläta i håret som Rebecca gjort. Åhhh måste lära mig! 
 

Sorry (som lilla H skulle sagt)

Ledsen jag har haft fullt upp. Min makes bror med familj har varit här sedan i onsdags och dagarna har varit fullspäckade. Lilla H är helt salig över att ha sina kusiner här. Roligt att ha någon att leka med hela tiden och hon ser upp till dem något otroligt (de är äldre). 
 
Glad tjej i Bath Abbey i torsdags. 
 
Gänget på sightseeing i Bath. 

Little Solsbury Hill

Idag testade vi vår nya hamburgspress som maken fick i present. Lillan badade själv i poolen samtidigt som jag förberedde grillmiddagen (jag höll ett vakande öga på henne hela tiden för den orolige). Sen satt vi ute och njöt i solen och av middagen. När vi var klara var himlen fortfarande klarblå och solen sken så vi begav oss ut på skattjakt (geocaching). Vi vandrade upp på Solsbury Hill som ligger drygt en halv kilometer från oss. Dock insåg vi att det hållet vi kom ifrån skulle vara omöjligt så vi gick tillbaka och tog bilen och körde runt och vandrade upp från ett annat håll. Gud så vackert det är här i England. Somerset som vi bor i är bara såååå vackert! 
 
Lilla H & maken är oense om vägen. Den ena vill gå uppåt och den andra neråt. 
 
På väg uppåt
 
Uppe!
 
Maken strövar omkring uppe på Solsbury Hill. Till höger om honom ser ni lite av Bath. Man ser hela staden därifrån. 
 
Lilltjejen i min jacka. Hon frös. Surprise! På väg ner till mig som letar cach i terrängen. Måste jag säga att det blev fästningcheck sen... 

Lördag

I lördags var vi ute och shoppade hela dagen. Sedan mellanlandade vi hemma innan vi begav oss till Koh Thai Tapas för middag. Efter det gick vi en runda på stan och tittade på folk. På vägen hem stannade vi till i Alice Park och lekte en stund! Toppendag! 
 
Lilla H funderar på vilken av alla leksaker hon ska önska sig av tomten. 
 
Glad shoppingtjej! 
 
En av mina tapasrätter på Koh Thai Tapas
 
Jag & Lilla H på stan. 
 
Lilla H vill klättra klättra & klättra! 
 
Hon har även börjat hänga och hoppa från allt möjligt. Får hjärtat i halsgropen dagligen. 

Ridning

I söndags begav vi oss till Wellow, en liten by utanför Bath där de har ett fantastiskt stall med massor av hästar i olika storlekar. De är väldigt kända för alla sina miniatyrponnies. Lilla H har länge sagt att hon vill börja rida så vi tänkte att hon får väl pröva då. 
 
Väl där fick vi en liten ponny som hette Fudge och utrustning till Lilla H. Sen frågade de oss vem som skulle leda hästen. Ehhh..... say what?! Vi trodde vi skulle ha en hästtjej med oss men icke, vi fick ta med oss hästen alldeles själva. Min make fick uppdraget och han tog det på fullaste allvar. Vi begav oss ut och naturen var helt underbart vacker! Hästen både gick och sprang (travade eller vad det nu heter) och Lilla H var mycket nöjd! Efter ridturen åt vi medhavd picknick vid den fina picknick trädgården och lekte på lekplatsen. Perfekt söndag! 
 
Glad tjej på hästryggen. Kolla in utsikten i bakgrunden. Sådär ser det ut överallt här. Så vacker natur här i England. 
 
Mysiga ridstigar. 
 
Gott med picknick efteråt. 
 
Sallader, en pastasallad & en lchf-bacon sallad! Mums! 
 
Vi pratade även med ridskolan om att börja rida men här i England får man ej börja på ridskola förens man är sex år. De förklarade att man är för liten innan, enkla saker som höger & vänster, teori, empati, ta sig upp själv, få på sadel själv osv är tydligen inget som en fyraårig bemästrar så bra. Får väl ta och hålla med. Men tills dess är vi välkomna så ofta vi vill att ta med en häst ut och rida tillsammans med Lilla H. Nästa gång tar vi också varsin häst med oss ut! 

RSS 2.0